Πολιτικη & Οικονομια

Ράικου: Ο Παπαγγελόπουλους ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία

«Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eleni-raikou.jpg
Ελένη Ράικου © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα βόμβα από Ράικου στην Προανακριτική για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. «Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία» ισχυρίστηκε.

Στις σοβαρές καταγγελίες της κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φέρεται να επιμένει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή. Η πρώην εισαγγελέας όχι μόνο άφησε υπόνοιες για την ύπαρξη παρακράτους από τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά κάνοντας ένα βήμα παραπάνω φέρεται να δήλωσε ότι ο «Ρασπούτιν» είχε στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία» φέρεται να είπε σύμφωνα με πηγές από την Επιτροπή. Οι ίδιες πηγές διαρρέουν ότι όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που της καταλογίζει κίνητρο σε αυτά που καταθέτει εκείνη φέρεται να απάντησε ότι «εγώ για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα, λοιπόν, να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Πέραν αυτού η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Κώστα Καραγκούνη (ΝΔ) επανέλαβε ότι η πρόθεση του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε πολιτική σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες. Πρόσθεσε ότι όταν η ίδια αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις εντολές του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε απο συγκεκριμένους δικαστές και ΜΜΕ. «Με τη στοχοποίηση με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, ερωτηθείσα φέρεται να έχει καταθέσει πως «το ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis ήταν μόνο στα πολιτικά πρόσωπα και πουθενά αλλού. Μάλιστα λέγεται πως έχει αναφέρει πως δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοvartis. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία».

Ο διάλογος: 

  • Κ.Καραγκούνης: Μας είπατε οτι έγινε παρέμβαση στο έργο σας. Για να συνοψίσουμε, ενδιαφέρον του κ.Παπαγγελόπουλου που εστίασε;
  • Ε.Ράικου: Μόνο στους πολιτικούς. Πουθενά αλλού. Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ.Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοβάρτις. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία.
  • Κ.Καραγκούνης: Η αντίληψη και η πεποίθηση που έχετε είναι οτι ο κ.Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς;
  • Ε.Ράικου: Σε άλλους επηρρέαζε και σε άλλους που δεν μπορουσε να επηρεάσει ενεργούσε με τον τρόπο που περιέγραψα προχθές
  • Κ.Καραγκούνης: Ξέρετε τέτοιους λειτουργούς;
  • Ε.Ράικου: Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου οτι έχουν περάσει τα ίδια αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις... Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις.
  • Κ.Καραγκούνης: Η επιμονή του κ.Παπαγγελοπουλου να παρεμβαίνει εναντίον πολιτικών ποιο κίνητρο είχε;
  • Ε.Ράικου: Η όλη ζημιά είναι οτι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ.Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία.                     

ΠΡΟΣΦΑΤΑ