- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποια νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή τις επόμενες μέρες
Ποια θα τεθούν προς ψήφιση
Τα νομοσχέδια για το επίδομα των 2.000 ευρώ υπέρ των νέων γεννήσεων, για Brexit και εκλογή βουλευτών έρχονται στη Βουλή.
Τα νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα των 2.000 ευρώ υπέρ των νέων γεννήσεων, του Υποδομών για τα υδατοδρόμια, του Αγροτικής Ανάπτυξης για τους συνεταιρισμούς και του Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, παίρνουν σειρά στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου του σώματος, Κώστα Τασούλα προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Στο μεταξύ, τίθενται προς ψήφιση στην ολομέλεια, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, τα νομοσχέδια του υπουργείου Εξωτερικών με τις ρυθμίσεις για το Brexit (Παρασκευή, 17/1), του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή βουλευτών (Τετάρτη 22 ή Πέμπτη 23/1) όπου αναμένονται ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, καθώς και του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πέμπτη 23 ή Παρασκευή 24/1).
Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για την εκλογή βουλευτών μπαίνει αύριο για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της τη Δευτέρα 20/1. Η ολομέλεια θα συζητήσει το νομοσχέδιο την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και εάν χρειαστεί και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Κατά την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μετά την ομιλία του, θα μεταβεί στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη 21/1 αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Τασούλας, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όρισε με μεγάλη πλειοψηφία (20 στους 24) τους καθηγητές Σπ. Βλαχόπουλο και Ν. Κυριαζή στις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα, της νέας Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας της ΒτΕ. Η επιτροπή αυτή αντικαθιστά την κατηργημένη Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα οι συνεδριάσεις – Διαφωνίες για τη θέση Πολάκη στα όργανα
Η πρώην ΥΠΕΞ μίλησε για Τουρκία, Μέση Ανατολή, Patriot και πολιτικό κατακερματισμό
«Αν η Τουρκία επιλέξει τέτοια πορεία, η χώρα είναι υποχρεωμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της», τόνισε ο Νίκος Δένδιας
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «το ελάχιστο ευχαριστώ»
«Δεν θα σιωπήσουμε» – Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση, ΕΥΠ και Μητσοτάκη
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης συζήτησης γύρω από τον δημόσιο ρόλο του
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη συνέχιση της πορείας της Νέας Αριστεράς
«Απαράδεκτη συμπεριφορά» - Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζητά πλήρη σεβασμό στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα
Με μια καταγγελία για απόπειρα ψηφιακής εξαπάτησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε μια νέα διάσταση στους κινδύνους που απειλούν πλέον τη δημοκρατία
Μειωμένο κατά 6 δισ. ευρώ το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης - Στα 13 δισ. τα διαθέσιμα
Ο Πρόεδρος της Βουλής σκοπεύει να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Τι λένε τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης
Η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα πριν από επίσημα διαβήματα σε ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς
Τι θα γίνει τελικά με τις περικοπές μετά την απόφαση ΣτΕ
Η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων
Τι ισχύει με την αίτηση
«Το πρόβλημα στην Κρήτη συμπυκνώνεται σε 15 οικογένειες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Στο επίκεντρο το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου
O πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συνέχειας και πολιτικής σταθερότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.