Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη: Δικό μας θέμα η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Κανείς άλλος δεν θα πολεμήσει για μας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη / © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα» τονίζει σε συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα. Η λογική ότι κάποιος άλλος θα έρθει και θα πολεμήσει για μας δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον δική μου λογική, και είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real news η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζει ότι «το ενδεχόμενο κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αυτή την στιγμή, αγγίζει τα συμφέροντα πολλών χωρών, οι οποίες θα επιθυμούσαν και θα επιδιώξουν την αποκλιμάκωση».

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις των Αμερικανών για το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης είναι ξεκάθαρες και σημειώνει ότι παρά το ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την κρίση στις Ιρανοαμερικανικές σχέσεις, η αμερικανική πλευρά σε όλα τα επίπεδα τόνισε την σημασία την οποία έχει η Ελλάδα, ως πόλος σταθερότητας και στρατηγικός εταίρος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι «για να προσφύγουμε στην Χάγη, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να υπάρξει συνυποσχετικό που θα καθορίζει συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέτουμε προς επίλυση» και εξηγεί ότι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώην υπουργός εκτιμά ότι «χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να μπορεί να εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συμβολίσει στην πράξη την ενότητα του έθνους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY