- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Interview: Με 15,1 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ
46.6% έναντι 22,8% υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV δίνει ποσοστό 39.1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24.0% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά τις 15 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV δίνει ποσοστό 39.1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24.0% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στην δημοσκόπηση 4.6%.
Το ΚΚΕ λαμβάνει και αυτό 4.6%, η ΕΛ. ΛΥΣΗ 4.0%, το ΜέΡΑ25 3.0%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14.7%.
Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης που λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει ποσοστό 46.6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει και από τον Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ.
Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%
Τι κατά την άποψη σας είναι καλύτερο για την χώρα; Μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση απαντά το 58.5% ενώ κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 35,2%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 51,4% θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.
Ολόκληρη η δημοσκόπηση
[[{"fid":"738700","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.