- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Novartis: «Καίει» προστατευόμενο μάρτυρα ο Βουλκίδης
Παραδέχεται ότι έδωσε 400.000 ευρώ στον φερόμενο ως «Μάξιμο Σαράφη» μέσα σε διάστημα εξαετίας
«Καίει» προστατευόμενο μάρτυρα ο Βουλκίδης κατά την κατάθεση του στην Προανακριτική για τη Novartis.
Το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη «καίει» στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή ο διαφημιστής Εμμανουήλ Βουλκίδης, παραδεχόμενος ότι του έδωσε μέσα σε διάστημα εξαετίας 400.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο Δεσταμπασίδης θεωρείται πως είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».
«Ο Δεστεμπασίδης μου ζήτησε να μου δινει περισσότερες δουλειές της Novartis και να παίρνει προμήθεια. Πήρε απο εμένα συνολικά 400.000 ευρώ. Σε κανέναν αλλον δεν έδωσα χρήματα, μόνο στον Δεστεμπασίδη για δουλειές που έγιναν αλλά ήθελε προμήθεια. Μάλιστα μου ζήτησε να κάνουμε εταιρεία μαζί, έχω τα χειρόγραφα του και το draft του συμφωνητικού», φέρεται να μεταξύ άλλων ο κ. Βουλκίδης.
Παρατίθεται ο διάλογος με μέλη της προανακριτικής επιτροπής:
- Πλεύρης: Ποια η σχέση σας με την εταιρεία Novartis;
- Βουλκίδης: Η σχέση μου με την εταιρεία Novartis ξεκίνησε από το 1986. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμουν με τον κ. Δεστεμπασίδη που ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εταιρικού προφίλ της εταιρείας. Σύμβαση με την εταιρεία δεν είχα. Μου ανέθεταν κάθε φορά μία δουλειά.
- Πλεύρης: Έχετε καταθέσει ότι επιστρέφατε χρήματα στον κ. Δεστεμπασίδη ως προμήθεια για να σας αναθέτει δουλειές.
- Βουλκίδης: Βεβαίως. Όταν ανέλαβε ο κ.Δεστεμπασίδης μου είπε οτι για να μου αναθέτει δουλειές της εταιρείας θέλει προμήθεια.
- Πλεύρης: Με τον κ. Φρουζή είχατε συνεργασία;
- Βουλκίδης: Όχι. Ποτέ. Με κανέναν Γενικό Διευθυντή εταιρείας δεν είχα.
- Πλεύρης: Καταθέσατε οτι μόνο στον κ. Δεστεμπασίδη έχετε δώσει χρήματα.
- Βουλκίδης: Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ. Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμπασίδη θα τα καταθέσω.
- Πλεύρης: Τι έχετε να μας πείτε για αυτά που σας κατηγορούν ότι επιστρέφατε χρήματα στη Novartis για γίνουν κάποιες αθέμιτες συναλλαγές;
- Βουλκίδης: Από τα ηλεκτρονικά τιμολόγια φαίνονται όλα τα πραγματικά ποσά που έχει λάβει η εταιρεία μου. Δεν υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Τα χρήματα που έδινα στον κ. Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά. Μέσα στη δικογραφία γίνεται μία αναφορά για διαφήμιση στο γήπεδο Βριλησσίων οτι τάχα δεν έκανα εκεί διαφήμιση. Δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση.
- Πλεύρης: Πόσα χρήματα δώσατε στον κ. Δεστεμπασίδη;
- Βουλκίδης: Έχω δώσει περίπου 400.000€ μέσα σε πέντε έξι χρόνια. Μόνο στον Δεστεμπασίδη και σε κανέναν άλλο.
- Κεγκέρογλου: Είναι από διάφορες δουλειές που γινόταν ανά έτος τα χρήματα που έλαβε ο κ. Δεστεμπασίδης;
- Βουλκίδης: Μάλιστα
- Κεγκερογλου: Αυτά τα 433.000€ τα δώσατε στον κ.Φρουζή;
- Βουλκίδης: Όχι. Με τον κ. Φρουζή ποτέ δεν συνεργάστηκα. Έχουμε συναντηθεί μόνο σε δημόσιες εκδηλώσεις
- Κεγκέρογλου: Ο Μάξιμος Σαράφης λέει ότι δίνατε χρήματα στον κ. Φρουζή ή στον κ. Μανιαδάκη για να τα δώσει σε πολιτικούς
- Βουλκίδης: Είναι αναληθές. Ποτέ δεν τους έδωσα χρήματα ούτε τους συνάντησα
- Κεγκέρογλου: Τα χρήματα αυτά είναι επί υπουργίας επτά πολιτικών. Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης ότι έδωσε χρήματα στον Λοβέρδο;
- Βουλκίδης: Όχι
- Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης ότι έδωσε χρήματα σε Λυκουρέντζο ή Σαλμά;
- Βουλκίδης: Όχι
- Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα σε Υπουργό;
- Βουλκίδης: Όχι
- Κεγκέρογλου: Πως γίνονταν οι καταβολές στον Δεστεμπασίδη;
- Βουλκίδης: Του τα έδινα στο χέρι
- Κεγκέρογλου: Σας έχουν προτείνει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς να γίνετε προστατευόμενος μάρτυρας;
- Βουλκίδης: Ναι. Αρκεί να έχω κάτι να πω. Όταν όμως κατέθεσα το υπόμνημά μου στην κ. Τουλουπάκη δεν της άρεσε που κατέθετα στοιχεία εναντίον του Δεστεμπασίδη. Σε ό,τι αφορά στο καθεστώς προστασίας, αυτό μου το έχει προτείνει και ο κ.Δεστεμπασίδης. Μου πρότεινε να γίνω προστευόμενος μάρτυρας. Και πριν περίπου ένα χρόνο συνάντησα σε ένα καφέ στους Αμπελόκηπους, το «ΑΓΟΡΑ» μαζί με τον Δεστεμπασίδη έναν κύριο από τη ΓΑΔΑ που ήταν υπεύθυνος του τμήματος προστασίας μαρτύρων που μου είπε ότι έχει βρεθεί σε πολλές δίκες και αν έχω να καταθέσω κάτι μπορώ να μπω σε προστατευόμενος μάρτυρας. Μου έδωσε μάλιστα και ένα χαρτί με τη σχετική διάταξη. Και μου είπε αν θέλω να πάμε στη ΓΑΔΑ να καταθέσω. Άφησε μάλιστα πάνω στο τραπέζι μία κάρτα του αλλά την πήρε ο Δεστεμπασίδης. Αυτή τη συνάντηση την κανόνισε ο Δεστεμπασίδης.
- Μαρκόπουλος: Μα πώς σας έκανε τέτοια πρόταση;
- Βουλκίδης: Δεν ξέρω. Έτσι απλά. Όταν άρχισαν να βγαίνουν τα δημοσιεύματα ήρθε ο Δεστεμπασίδης και μου είπε ότι εγώ μπορώ να το κανονίσω.
- Κεγκέρογλου: Όταν πήγατε να καταθέσετε σας ρώτησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για όσα είχε πει ο «Μάξιμος Σαράφης» εναντίον σας;
- Βουλκίδης: Τι να με ρωτήσουν; Εδώ δεν με άφηναν να μπω καλά-καλά μέσα. Σχεδόν στο διάδρομο με άφησαν να αφήσω το υπόμνημά μου.
- Κεγκέρογλου: Μόνος σας πήγατε εκεί;
- Βουλκίδης: Με τον δικηγόρο μου.
- Κεγκέρογκου: Με ποια ιδιότητα ο Δεστεμπασίδης σας πρότεινε να γίνετε προστατευόμενος μάρτυρας;
- Βουλκίδης: Δεν ξέρω. Εμένα μου είπε ο Δεστεμπασίδης «εάν θέλεις, εγώ μπορώ να σε φέρω σε επαφή να γίνεις προστατευόμενος μάρτυρας».
- Κεγκέρογλου: Είπατε πριν ότι ο Δεστεμπασίδης σας πρότεινε να κάνετε νέα εταιρεία. Είχε προτείνει όνομα;
- Βουλκίδης: Μάλιστα. Prestige.
- Κεγκέρογλου: Σας πρότεινε και κάποιον συνέταιρο;
- Βουλκίδης: Ναι. Τον κ. Νίκο Μπουρλιάγκα. Τον ήξερα γιατί διοργάνωνε εκδηλώσεις. Δεν είχα συνεργαστεί όμως μαζί του.
- Κεγκέρογλου: Εάν κληθείτε σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ.Δεστεμπασίδη θα καταθέσετε τα ίδια;
- Βουλκίδης: Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.