Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης: Έχουμε σχέδιο αν το ΣτΕ πει ΝΑΙ στα αναδρομικά

Πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση σε περίπτωση που δικαιωθούν οι συνταξιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Γιώργος Γεραπετρίτης/ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Έχουμε σχέδιο για τα αναδρομικά αν το ΣτΕ δικαιώσει τους συνταξιούχους» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο σε περίπτωση που το ΣτΕ δικαιώσει του συνταξιούχους για τα αναδρομικά, υποστήριξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Alpha, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει για το τι θα πράξει αν δικαιωθούν οι συνταξιούχοι.

«Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση της οποιασδήποτε ανατροπής στα δημοσιονομικά, η οποία θα προκληθεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό θα δημιουργήσει παράπλευρες συνέπειες στους δημοσιονομικούς μας στόχους, δηλαδή θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε μια μόχλευση των δημοσιονομικών μας μεγεθών. Πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό μέγεθος που θα μας οδηγήσει σε αναγκαία μετατροπή» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Θα αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές από προβλεπόμενα κονδύλια για να αποκατασταθεί η ισορροπία σε σχέση με τη συμμόρφωσή μας με τις δικαστικές αποφάσεις. Είναι κάτι που μεσοπρόθεσμα θα μας δημιουργήσει δημοσιονομική αναταραχή, παρά ταύτα, επειδή οι προβλέψεις τις οποίες έχουμε είναι θετικές, έχουμε την αίσθηση ότι θα απορροφήσουμε τον κραδασμό»

Αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνάντησε και συνομίλησε με όλο το πολιτικό φάσμα των ΗΠΑ.

«Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Όχι μόνο με τον Τραμπ, αλλά με τον αντιπρόεδρο, τον ΥΠΕΗ και την κ. Πελοζι, με την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων» τόνισε, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε: «Πρόκειται για μια πολιτική μικροψυχία εθνικής κλίμακας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία δεν ακολούθησαν ευτυχώς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Η κριτική που ασκήθηκε έγινε πριν ολοκληρωθούν οι συναντήσεις και πριν υπάρξει ενημέρωση η οποία έχει προβλεφθεί για αύριο. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις, αλλά υπάρχουν και οι συζητήσεις οι οποίες έγιναν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Πρόκειται για θέματα εθνικής σημασίας το πώς η διπλωματία μας αναπτύσσεται, καλό θα ήταν να υπάρχει μια πλήρη εικόνα και από εκεί και πέρα να υπάρξει η όποια αντιπολίτευση. Όχι όμως μικρόψυχα και μικροκομματικα».

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με το 5G

Τέλος, αναφορικά με το 5G, ο κ. Γεραπετρίτης παρέπεμψε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή τακτική. Κατηγόρησε, παράλληλα, την αξιωματική αντιπολίτευση για ανέξοδους βερμπαλισμούς.

«Η όλη διαδικασία δεν έχει καν εκκινήσει. Δεν υπάρχει καμία προεξόφληση για το ποιος θα είναι ανάδοχος, αλλά ούτε καν έχει εκκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στον ανάδοχο. Αυτά τα οποία λέγονται είναι πάρα πολύ πρόχειρα και υπονομευτικά και για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι για ένα μέρος του πολιτικού φάσματος υπάρχει παντελής έλλειψη τεκμηρίωσης. Όλα βαίνουν στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης χωρίς να γνωρίζουμε τα γεγονότα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση να μην εμπλακούν οι Κινέζοι στην υπόθεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ