Πολιτικη & Οικονομια

Επικοινωνία Δένδια-Μπορέλ για EastMed και Λιβύη

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα είπαν στο τηλέφωνο για Λιβύη και αγωγό EastMed ο Νίκος Δένδιας και ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ενημέρωσε τον κ. Μπορέλ σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.

Υπενθυμίζεται ότι σε πανηγυρική τελετή στο Ζάππειο, οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ υπέγραψαν παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

Την ίδια στιγμή η τουρκική Εθνοσυνέλευση άναψε το «πράσινο» φως για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, βάσει του μνημονίου συνεργασίας για την ασφάλεια που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Άγκυρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ