- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοινωνικό Μέρισμα: Δευτέρα και Τρίτη η καταβολή του
Ανοιχτή ως τις 15 Ιανουαρίου για ενστάσεις η πλατφόρμα
Τη Δεύτερα 30 ή την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου θα δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, τα 700 ευρώ.
O χρόνος μετρά αντίστροφα για την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Το ποσό των 700 ευρώ θα καταβληθεί την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Πάντως μέχρι και προχθες, λίγες ώρες πριν κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, είχαν εγκριθεί περισσότερες από 266.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας koinonikomerisma.gr.
Σημειώνεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η πλατφόρμα πρόκειται να παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Ιανουαρίου προκειμένου το διάστημα αυτό να υποβληθούν ενστάσεις από πολίτες, οι οποίοι εφόσον το δικαιούνται θα το λάβουν στις αρχές του χρόνου.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1 εκατ. πολίτες.
Αναλυτικότερα, δικαιούχοι είσπραξης του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:
- Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
- Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
- Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ' αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
- Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).
Σημειώνεται ότι με βάση τις διευκρινίσεις που δόθηκαν δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών, καθώς και δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να λάβουν το μέρισμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση του υπουργού Υγείας
Με ειδική σήμανση στο ράφι και μέσω της «PosoKanei» η ενημέρωση των καταναλωτών
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.