- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λίστα Λαγκάρντ: 4 χρόνια μετά μόνο 266 εντολές ελέγχου
Απελπιστικά αργοί οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ λένε οι οικονομικοί εισαγγελείς
Πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, διαπιστώνοντας τις τεράστιες καθυστερήσεις στους ελέγχους υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής από το ΣΔΟΕ, και προσπαθούν να επιστρατεύσουν τους Διευθυντές των ΣΔΟΕ αναθέτοντάς τους τη διερεύνηση συγκεκριμένων περιπτώσεων μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος.
Στόχος είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση των ελέγχων τους οποίους αδυνατούν να ολοκληρώσουν το ΣΔΟΕ και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ελλείψει προσωπικού. Ενδεικτικό του προβλήματος ανεπαρκούς στελέχωσης των ΔΟΥ είναι ότι την τελευταία τριετία έχουν συνταξιοδοτηθεί 4.100 εφοριακοί, περίπου το 40%, όσων υπηρετούσαν το 2009.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν ότι οι ρυθμοί ελέγχων του ΣΔΟΕ είναι απελπιστικά αργοί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι από πλευράς κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού δεν υπάρχει μεγάλη «προθυμία» να κυνηγηθούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, ενώ ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αναφέρεται η «τύχη» της λίστας Λανγκάρντ που, περίπου 4 χρόνια τώρα αφότου έφτασε στα χέρια των Ελληνικών αρχών, έχουν εκδοθεί μόλις 266 εντολές ελέγχου από το ΣΔΟΕ και έχουν προχωρήσει έλεγχοι για μόλις 155 πρόσωπα.
Οι προθέσεις των οικονομικών εισαγγελέων προκαλούν αντιδράσεις από το υπουργείο Οικονομικών και από πλευράς ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, που φοβούνται ότι θα προκύψουν εμπλοκές που αποτέλεσμα θα έχουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι αν ανατεθούν στις Εφορίες να ελέγξουν φορολογούμενους της λίστας Λαγκάρντ ή από τους καταλόγους εκείνων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, θα μείνουν πίσω άλλες υποθέσεις τις οποίες «κυνηγούν» οι εφοριακοί, και θα ανατραπεί ο προγραμματισμός που έχει γίνει με βασικό κριτήριο την επίτευξη εισπρακτικών στόχων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
H απόφαση ελήφθη σε συνέχεια των αρχειοθετήσεων υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόσοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι
Έρχονται αναδρομικά 1.200 ευρώ με την πρώτη πληρωμή
Πότε ξεκινούν τα νέα μέτρα
Η δήλωση του ΠτΔ για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.