- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Αναμένουμε έμπρακτη αποκλιμάκωση και όχι μόνο δηλώσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει τη συνέντευξη Τσαβούσογλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τη συνέντευξη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας στο Βήμα εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι ο Τούρκος υπουργός τάσσεται υπέρ του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας
«Ο κ. Τσαβούσογλου ήταν προσεκτικός, δεν γίναμε σοφότεροι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τη συνέντευξη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας στο Βήμα και εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι ο Τούρκος υπουργός τάσσεται υπέρ του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας. «Μου αρέσει που μιλά για διάλογο» είπε ο κ. Πέτσας και αναφέρθηκε ειδικότερα στο διάλογο για τα ΜΟΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα προχωρήσει κανονικά».
Σημείωσε πως η προσφυγή στη Χάγη είναι μακριά αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διάλογος και στη συνέχεια να υπογραφεί συνυποσχετικό. Τόνισε πως η Ελλάδα δείχνει ψύχραιμη αυτοπεποίθηση, έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό της, ενώ επανέλαβε εμφατικά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν φοβάται θερμό επεισόδιο».
Διαμήνυσε πως η Αθήνα αναμένει έμπρακτη αποκλιμάκωση και ενέργειες και όχι μόνο δηλώσεις από την πλευρά της Άγκυρας και είπε πως αποτελούν προϋπόθεση για ενδεχόμενη συνάντηση των κ. Μητσοτάκη-Ερντογάν ή και για τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.
Ανέφερε πως η Τουρκία έχει απομονωθεί διπλωματικά και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία, υπενθύμισε την ομόφωνη καταδίκη της τουρκο-λιβυκής συμφωνίας από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου ικανοποιήθηκαν πλήρως οι θέσεις της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας πως η ελληνική διπλωματία έχει επιδείξει αντανακλαστικά και «όλοι οι ευρωπαίοι είναι στοιχισμένοι γύρω μας».
Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Εastmed είπε ότι αναζητείται ημερομηνία στις αρχές Ιανουαρίου, υπογράμμισε πως τα κράτη δείχνουν αντανακλαστικά απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε, αναφερόμενος στην Τουρκία, πως «ένα κράτος δεν μπορεί να μπλοκάρει τις ενέργειες άλλων κρατών που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο». Σημείωσε πως το έργο είναι βιώσιμο και μπορεί να προσφέρει διαφοροποιημένη πηγή ενέργειας από το ρωσικό αέριο.
Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο είπε πως εκτός από τα εθνικά θέματα θα συζητηθούν, και στόχος είναι να προχωρήσουν, θέματα που αφορούν τις επενδύσεις στην ενέργεια, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες ενώ θα τεθούν και ζητήματα που αφορούν την παιδεία και τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα είπε πως θα καταβληθεί είτε πριν, είτε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα σημείωσε πως διευρύνθηκε και θα ωφεληθούν 300 χιλιάδες νοικοκυριά και περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχοι. Σημείωσε πως φέτος το κοινωνικό μέρισμα είναι 1,6 δισ. συνυπολογιζομένων της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και της λεγόμενης 13ης σύνταξης που όμως δόθηκε, όπως είπε, προεκλογικά τον Μάιο από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκαθάρισε ότι η λεγόμενη 13η σύνταξη θα είναι πάγια παροχή, σύμφωνα με τον στόχο της κυβέρνησης και είπε πως έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2020. «Οι συνταξιούχοι με εμάς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα ... μόνο καλυτέρευση μπορούν να περιμένουν» ανέφερε. Είπε πως στο τέλος της άνοιξης θα γίνει γνωστή η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο πρώτο εξάμηνο η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% δείχνοντας πως θα γίνει κλιμακωτά όπως και η πρώτη μείωση σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
Διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι δεν υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις προσώπων στην κυβέρνηση, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «στο βουνό» ενώ είπε πως δεν αξίζει σχολιασμού η δήλωση του πρώην υπουργού Τόσκα πως κατήργησε τη ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν οι μπαχαλάκηδες της ΕΛΑΣ.
Για τις επικρίσεις ότι υπήρξε αστυνομική βία στο Κουκάκι τόνισε πως αρμόδιοι να κρίνουν είναι οι εισαγγελείς που ήταν παρόντες στην επιχείρηση και τα αρμόδια όργανα της Αστυνομίας. Δεν μπορούν να βγαίνουν συμπεράσματα και να διογκώνονται γεγονότα από βιντεάκια που χρησιμοποιούνται για την αντιπολιτευτική ατζέντα, τόνισε ο κ. Πέτσας. Υπάρχει το προανακριτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της και πρέπει να επιβεβαιώσει η Αστυνομία και οι εσωτερικές διαδικασίες και δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.