Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες

Να πάρει πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα και να θέσει τα ζητήματα καλεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syriza.jpg
ΣΥΡΙΖΑ © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα θριάμβου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, το οποίο απέχει πολύ από την πραγματικότητα».

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για «το κλίμα θριάμβου που επιχειρεί να στήσει, αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία», κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή του ανακοίνωση και ρωτά «γιατί ο πρωθυπουργός δεν έθεσε το ζήτημα των κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ», ενώ ζητά- στην επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ- να θέσει το θέμα του EastMed.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι το κλίμα θριάμβου «απέχει πολύ από την πραγματικότητα». Προσθέτει ότι «τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες, ιδίως όταν αυτές δεν πατούν σε πραγματική βάση».

Ακολούθως υποστηρίζει ότι «η πραγματικότητα είναι ότι, παρά το ότι η στήριξη που παρέχουν οι εταίροι μας είναι αναμφισβήτητα θετική, ωστόσο το κομβικό θέμα των κυρώσεων δεν υπάρχει στο κείμενο της απόφασης. Τη στιγμή, μάλιστα, που αυτές είχαν ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Και κυρίως, το ζήτημα των κυρώσεων δεν τέθηκε ούτε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο το απέφυγε; Ποια ήταν η στάση που κράτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «αντί πανηγυρισμών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων. Να θέσει το θέμα του αγωγού East Med στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ