Πολιτικη & Οικονομια

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ανάλογη αναφορά του Πάνου Καμμένου στο παρελθόν είχε θεωρηθεί επικίνδυνη εκτροπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nikospanagiotopoulos.jpg
Νίκος Παναγιωτόπουλος © INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι το υπ. Άμυνας εγγυάται «και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η αποστροφή της ομιλίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή ότι το υπουργείο Άμυνας εγγυάται «και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας» δημιούργησε αντιδράσεις.

Ο Υπουργός Αμυνας τοποθετήθηκε για την τροπολογία που έφερε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία αρμοδιότητες του Λιμενικού αλλά και της Αστυνομίας μεταφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Αυτό που συμβαίνει, όπως θα συμβαίνει πάντα, τουλάχιστον όσον αφορά αυτή την Πολιτική Ηγεσία, είναι ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη, αλλά έρχεται και αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει την Ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, αλλά και την Εσωτερική Ασφάλεια. Αυτό μας ζητήθηκε, αυτό κάνουμε και θα κάνουμε και άλλα εφόσον μας ζητηθούν. Και θα δείτε -αν επιδείξετε την υπομονή και την καλοπιστία- σε λίγο διάστημα από σήμερα, τι καλύτερη επίδοση θα υπάρχει όσον αφορά στον έλεγχο και των συνόρων και της Εσωτερικής Ασφάλειας».

Ανάλογη δήλωση, πριν 5 χρόνια, του Πάνου Καμμένου, ότι οι «Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας», είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνη εκτροπή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ