- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ
Ενόψει του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μαξίμου, ενόψει του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μαξίμου, ενόψει του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.
Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, ενώ στις 6 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον αγιασμό των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδα.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρέσβη συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον γενικό γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή, καθώς και για τη δέσμευσή των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αποτελεί για τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιτ η επικείμενη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη-Ντόναλντ Τραμπ. «Εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας προκειμένου να συζητήσουμε το ταξίδι του στις 7 Ιανουαρίου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ένα σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή και τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.