Πολιτικη & Οικονομια

Καλαμάτα, αποφαϊβτζικοποιημένη ζώνη

Πώς από την καταγγελία της Τεχνοφοβίας, φτάσαμε στην καταδίκη της Τεχνοφιλίας

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mobile-4320136_1920.jpg

Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας να μπλοκάρει την πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G.

Η ηρωική Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνηθίσει να δίνει αγώνες που κανείς άλλος δεν θα σκεφτόταν. Ιστορική έχει μείνει η απόφαση του Δήμου Δάφνης να κηρύξει την περιοχή αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, ώστε όταν γίνει πυρηνικός πόλεμος οι βόμβες να βλέπουν το πανό που είχε αναρτήσει ο Δήμος στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης και να στρίβουν για άλλες γειτονιές που δεν είχαν θωρακιστεί με ανάλογες αποφάσεις. Αντίστοιχης λεβεντιάς ήταν και η απόφαση των δήμων Ηλιούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής οι οποίοι κήρυξαν ανεπιθύμητο τον πρέσβη της Αμερικής γιατί το αμερικανικό Κολέγιο είχε προτείνει να δενδροφυτεύσει μία έκταση στον Καρέα, την οποία πολύ λογικά καταδίκασαν ως δόλιο σχέδιο της αμερικανοκρατίας που δεν θα περάσει.

Δίπλα στους πρωτοπόρους δήμους, δημιουργήθηκαν ομάδες από αντίστοιχης λογικής ευαισθητοποιημένες συλλογικότητες. Με το σύνθημα «η Ελλάδα δεν θα γίνει νέο Νταχάου», το ΙΝΚΑ απαίτησε από το λαό «να υπερασπιστεί τη βιοτική μας αξιοπρέπεια» και να συντρίψει τα μνημόνια με δύο απλές κινήσεις. Οι μεν γιατροί να συνταγογραφούν μόνο ελληνικά φάρμακα, οι δε νέοι να μαθαίνουν ξένες γλώσσες στα αυθεντικά ελληνικά φροντιστήρια και όχι στο Γκαίτε. Την ίδια εποχή δημιουργήθηκε η ομάδα «Οι άγγελοι των Ελλήνων» που συνέλαβε ένα πανούργο σχέδιο για να διώξει την τρόικα. Πρότεινε στους Ελληνόψυχους να μην πίνουν ολλανδικές μπίρες ώστε «να δούμε τώρα πού θα πουλήσετε τις μπίρες σας ΟΛΛΑΝΔΟΙ, να δούμε τι θα κάνετε τη χασούρα σας. Οι ΟΛΛΑΝΔΟΙ θα πεινάσουν».

Τα παραδείγματα ατελείωτα και σχηματίζουν μια μεγάλη αλυσίδα αντίστασης, με τον τελευταίο της κρίκο να σφυρηλατείται στη μαρτυρική Καλαμάτα. Όλα ξεκίνησαν το 2018, όπου αποφασίστηκε η πιλοτική λειτουργία δικτύου 5G. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με τον Δήμο να συμφωνεί και να επαυξάνει. Αυτοί που περισσότερο ενθουσιάστηκαν με την προοπτική να γίνει η Καλαμάτα ο τόπος που θα υποδεχτεί τη νέα τεχνολογία ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε κυβερνούσε. Ο λόγος στον σ. Γιάννη Μπιτσάνη, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα βρίσκει όλα τέλεια.

«Στο πλαίσιο του έργου και με βάση τη διαθεσιμότητα τεχνολογικών λύσεων, θα δοκιμασθεί η παροχή λύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και λύσεων εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων... Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας –Η Επιστημονική Επιτροπή Νέων Κινδύνων της ΕΕ– και η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας έναντι της Μη-Ιοντίζουσας Ακτινοβολίας– έχουν καταλήξει στο κοινό συμπέρασμα ότι: “Η έκθεση σε ΗΜ ακτινοβολία, η οφειλόμενη σε ασύρματα δίκτυα και στην χρήση τους, δεν οδηγεί σε βλαπτικές βιολογικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού... Αυτό σημαίνει ότι και οι πηγές 5G υπόκεινται στα ίδια standards ασφαλείας και όρια έκθεσης, όπως οι υπάρχουσες δομές 4G, Blutooth και WiFi... Αν κάποιος κάνει τον κόπο να διατρέξει την ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας που είναι υπεύθυνη στην χώρα μας για την πάσης φύσεως μέτρηση ακτινοβολιών (ιοντιζουσών ή μη), θα διαπιστώσει πως το παρατηρητήριο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δίνει πραγματικά στοιχεία μετρήσεων σε όλη την Ελλάδα πολύ πιο κάτω ακόμα και από το ήδη χαμηλό 60% του ανώτατου επιτρεπτού που έχει υιοθετήσει η χώρα μας... Η μείωση της ανθρώπινης έκθεσης είναι βασικό στοιχείο της τεχνολογίας 5G... Επομένως, τα όσα ακούγονται στερούνται οποιασδήποτε σοβαρής επιστημονικής βάσης. Επιπλέον είναι τουλάχιστον πρόωρο να μιλάμε για επιπτώσεις του δικτύου 5G, ειδικά όταν δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα πέμπτης γενιάς, με συνέπεια το δίκτυο της Καλαμάτας να λειτουργεί περισσότερο ως διευρυμένο Wi-Fi και λιγότερο ως πραγματικό δίκτυο 5G.

» Κατανοούμε πως σε μια εποχή που τα fake news, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι τερατολογίες έχουν απογειωθεί, είναι δύσκολο για τον πολίτη να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα. Επιβάλλεται όμως η αναζήτηση της επιστημονικής γνώσης και η νηφαλιότητα, διαφορετικά η τεχνοφοβία και ο σκοταδισμός κινδυνεύουν να θριαμβεύσουν.

Μπιτσάνης Γιάννης,

Διδάκτωρ Χημικής Μηχανικής, μέλος της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ»

Δεν πέρασαν πάρα ελάχιστοι μήνες και όλα άλλαξαν! Ομάδες αγανακτισμένων πολιτών ανακάλυψαν ότι το 5G προκαλεί στείρωση και πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να ανακηρύξει την Καλαμάτα αποφαιβτζικοποιημένη ζώνη. Οι πρώτοι που αφουγκράστηκαν το λαϊκό παλμό, ήταν αυτοί που χαρακτήριζαν ως fake news τις σχετικές πληροφορίες, δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ένα χρόνο πριν καταδίκαζαν την «τεχνοφοβία», τώρα ο εκπρόσωπός τους ξιφούλκησε κατά της «τεχνοφιλίας» και η άποψη αυτή έγινε δεκτή από το ευρύ φάσμα 16 δημοτικών συμβούλων οικολογικής συνείδησης.

Όλοι μαζί πανηγύρισαν την νίκη του λαού στέλνοντας μηνύματα μέσω της κινητής τους τηλεφωνίας. Ευτυχώς λειτουργούσε σε δίκτυο 4G και έτσι γλίτωσαν τη στείρωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά
Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά

«Η Ευρώπη σε πολλά σταυροδρόμια, παλεύει με τους δαίμονες και τις αντιφάσεις της. Η Ελλάδα, πάλι, είναι πιο ξέγνοιαστη. Αντί να πάει να ψηφίσει, πάει για μπάνιο. Αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι»

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.