Πολιτικη & Οικονομια

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η Μόρια και το Βαθύ θα κλείσουν

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prostasias.jpg
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ©INTIME / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Θα κλείσουν και η Μόρια και το Βαθύ, λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση- απάντηση σε δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη λειτουργία των δομών υποδοχής αλλοδαπών.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι θα κλείσουν και η Μόρια και το Βαθύ, όταν είναι έτοιμες οι νέες δομές, και καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μην ψάχνει για προφάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Αναφερόμενος (ο κ. Τσίπρας) στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε, ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει, κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει, πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ