Πολιτικη & Οικονομια

Opinion Poll: Απόλυτη η κυριαρχία της ΝΔ, αγκάθι το Προσφυγικό

Ανοίγει η ψαλίδα, στις 17,5 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας / © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll η ΝΔ όχι μόνο διατηρεί την κυριαρχία της, αλλά ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέντε μήνες μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία το εκλογικό σώμα δείχνει απόλυτα ικανοποιημένο με το έργο της κυβέρνησης με εξαίρεση το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll η ΝΔ όχι μόνο διατηρεί την κυριαρχία της, αλλά ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στις 17,5 μονάδες.

Στο ερώτημα για το εάν γίνονταν εκλογές αύριο τι θα ψηφίζατε,  η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%.

Το ΚΙΝΑΛ παραμένει τρίτη δύναμη με ποσοστό 5,3%, ενώ το ΚΚΕ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 5,1%. Η Ελληνική Λύση  φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά της στο  4,5% , ενώ ο το ΜέΡΑ25 παραμένει στα ποσοστά του 3%.

prothesh.png

Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο το 49.9% θεωρεί πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι μόλις 16.8% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την έρευνα το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση, ενώ με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί μόλις το 21.8%.

ikanopoiis_mitsotakh.png

Η οικονομία παραμένει το ισχυρό όπλο για τον κ. Μητσοτάκη. Το 64% των ερωτηθέντων λένε ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα νέο, πιο αισιόδοξο κλίμα για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Ανάμεσα στα θετικά στοιχεία του κυβερνητικού έργου είναι η πρωτοβουλία για διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων (ικανοποίηση 76.7%), η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (θετικές γνώμες 74%), η πρόβλεψη στο νέο Σύνταγμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ναι από το 72.2%).

metanasteftikoikanoa.png

Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει στο μεταναστευτικό προσφυγικό, με το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση να φτάνει μόλις στο 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ