- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεραπετρίτης: Ναι στη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά με όρους
Ξεκαθάρισε ότι στην πρότασή της η ΝΔ θα θέτει όρους και περιορισμούς
Καταρχήν θετική η ΝΔ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Καταρχήν θετική είναι η ΝΔ στο να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος θα τεθούν όροι και περιορισμοί.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης, η ΝΔ είναι καταρχήν θετική στην πρόταση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του πνεύματος διαβούλευσης που έχει επιδείξει καθ' όλη την διαδικασία, ενώ παραδέχθηκε ότι η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία έχει πράγματι ένα εύρος χρήσης σε πολλές χώρες της ΕΕ και αναγνωρίζεται στην ίδια την ΕΕ.
«Η δική μας πρόταση, θα εμπεριέχει όρους και προϋποθέσεις. Θεωρώ ότι ορισμένα ζητήματα εξ ορισμού δεν μπορούν να εντάσσονται μέσα στην λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Δεν μπορείς να θέσεις ζήτημα λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας σε ζητήματα που ανάγονται στην εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική και θα πρέπει να υπάρχει και κάποιας μορφής περιορισμός στον αριθμό που θα μπορούν να υποβάλλονται» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας.
Σημειώνεται ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι «προτάσεις νόμων μπορεί να υποβληθούν από εκατό χιλιάδες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα», ενώ ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει και το Κίνημα Αλλαγής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.