- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμίνης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπονόμευσαν την αναθεωρητική διαδικασία
Χαρακτήρισε την αναθεωρητική διαδικασία κατώτερη των περιστάσεων
Ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επέρριψε κατά τη συζήτηση της Αναθεώρησης του Συντάγματος o Γιώργος Καμίνης.
Ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διότι «υπονόμευσαν την αναθεωρητική διαδικασία», επέρριψε, κατά τη συζήτηση της Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.
«Το επόμενο αναθεωρητικό διάβημα δεν θα μπορέσει να αναληφθεί, παρά μόνο αφού θα έχει μεσολαβήσει μία πενταετία από την περάτωση της παρούσας αναθεώρησης. Το αποτέλεσμα είναι ότι η επόμενη δεκαετία για τη χώρα μας θα είναι συνταγματικώς άγονη, και η ευθύνη βεβαίως, κατά κύριο λόγο, βαρύνει τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που εναλλάχθηκαν σε ρόλο συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης στις δύο Βουλές που εμπλέκονται στην αναθεωρητική διαδικασία», είπε ο Γιώργος Καμίνης και προσέθεσε: «Σας έλειψε το θάρρος να κάνετε ένα βήμα ο ένας προς την κατεύθυνση του άλλου, προκειμένου να επιτευχθεί η συναίνεση, που αμφότεροι μεν συνομολογείτε ότι επιβάλλει η ίδια η αναθεωρητική διαδικασία, στην πράξη όμως την υπονομεύσατε».
Ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε την αναθεωρητική διαδικασία κατώτερη των περιστάσεων γιατί «εξαντλείται σε προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί από την κοινοβουλευτική πρακτική, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε αλλαγή του συνταγματικού κειμένου».
«Οι υπό αναθεώρηση διατάξεις αυτές καθ' αυτές δεν παρουσιάζουν πρόβλημα, απλώς εφαρμόστηκαν εσφαλμένα. Κι όμως η κοινοβουλευτική τάξη, η πολιτική ελίτ της χώρας που φέρει την ευθύνη αυτής της εσφαλμένης εφαρμογής, δεν διστάζει να αναθεωρήσει τις διατάξεις αυτές και να παραλείψει άλλες σημαντικές, καταδικάζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε συνταγματική ακινησία για την επόμενη δεκαετία», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. «Υπάρχουν συνταγματικά πεδία, όπου η παρούσα αναθεώρηση θα έπρεπε να έχει παρέμβει δραστικά, λόγου χάρη η διεύρυνση της δημοκρατίας, όχι βέβαια με την πληθωριστική εισαγωγή του θεσμού του δημοψηφίσματος, όπως προτείνει με απύθμενο θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο νεκροθάφτης του θεσμού, όπως απέδειξε η προσβλητική για τη δημοκρατία εμπειρία του 2015.
Εμείς, χωρίς να εισακουστούμε δυστυχώς, προτείναμε τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, που παρέχει την ευκαιρία σε ένα τμήμα του εκλογικού σώματος να ενεργοποιηθεί ακηδεμόνευτα, καταθέτοντας αμέσως, το ίδιο, πρόταση νόμου στη Βουλή», είπε ο Γ.Καμίνης και χαρακτήρισε μεγάλους απόντες της τρέχουσας συνταγματικής αναθεώρησης την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη, «τους τρεις μεγάλους ασθενείς στη χώρα μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.