- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βενιζέλος σχολιάζει τις νέες εξελίξεις για τη Novartis (video)
«Νομίζω ότι θα αποκαλυφθούν τα πάντα»
«Νομίζω ότι θα αποκαλυφθούν τα πάντα». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζει τις νέες εξελίξεις για τη Novartis.
Απόσπασμα από τη συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στην ΕΡΤ 3 με τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα, σχετικά με τις εξελίξεις στη Novartis:
Ευ. Βενιζέλος: «Τώρα έχουμε νέα γεγονότα. Πριν από λίγο, η κυρία Μάνδρου, στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής, ενημέρωσε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Πλιώτας, αποφάσισε να αναλάβει μια μεγάλη δικονομική πρωτοβουλία και να ζητήσει, θα έλεγα επιτέλους, μετά από χρόνια, γιατί είναι νέος Εισαγγελέας του ΑΠ που έχει λίγες εβδομάδες στα καθήκοντά του, αλλά έχει παραλάβει μια κατάσταση η οποία υπήρχε, επιτέλους λοιπόν ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών σε συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 28 του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και τώρα η Ολομέλεια μπορεί να αναθέσει σε εφέτη ανακριτή τη διερεύνηση της υπόθεσης, φυσικά για όσους υπόκεινται σε καθεστώς ποινικής δίωξης, αλλά και in rem.
Βεβαίως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες δικονομικές, υπάρχει η εκκρεμότητα σε σχέση με τους μάρτυρες «δημοσίου συμφέροντος», υπάρχει η εκκρεμότητα σε σχέση με τη δικαιοδοσία: για ποια πρόσωπα και για ποια θέματα έχει δικαιοδοσία η Βουλή και για ποια τα ποινικά δικαστήρια, και βέβαια θα υπάρχει παράλληλα και η Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τη σκευωρία Novartis, και αυτή θα διερευνηθεί υπό τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής η οποία έχει και όλα τα δικαιώματα του εισαγγελέα».
Δημοσιογράφος: Εσείς πιστεύετε πως υπήρξαν παραβιάσεις στον τρόπο με τον οποίο άσκησε η κα. Τουλουκάπη τα καθήκοντά της;
Ευ. Βενιζέλος: « Τα έχουμε πει. Έχουμε κάνει αναφορές, μηνύσεις. Τώρα ο φάκελος φεύγει».
Δημοσιογράφος: Αυτό που είδατε εσείς, η ηγεσία του ΑΠ δεν το είδε;
Ευ. Βενιζέλος: «Νομίζω ότι το είδε και για αυτό ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου της Ολομέλειας του Εφετείου εν συμβουλίω. Άρα έχουμε μια εξέλιξη που μεταφέρει τον φάκελο πια στο Εφετείο, κατά το δικαστικό του σκέλος. Γιατί υπάρχει το δικαστικό – κοινοβουλευτικό το οποίο πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει και να σταματήσει αυτή η διελκυστίνδα σε σχέση με την Επιτροπή η οποία δεν μπορεί να επιληφθεί των καθηκόντων της και να εξετάσει τον Κωνσταντίνο Φρουζή, που είναι το κεντρικό πρόσωπο το οποίο ουδείς το κάλεσε ποτέ να εξεταστεί».
Δημοσιογράφος: Αυτό που διάβαζα σήμερα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα δεχθεί να προχωρήσει τις εργασίες της η επιτροπή με δύο απουσίες.
Ευ. Βενιζέλος: «Μην βιάζεστε, γιατί μπορεί να υποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να γίνονται ενστάσεις από άλλες πλευρές. Κυρίως από τον ενδιαφερόμενο. Από τον εξεταζόμενο, ως οιονεί κατηγορούμενο. Ήδη ο δικηγόρος του έθεσε ένα ζήτημα δικονομικών αντιρρήσεων, το οποίο θα εξεταστεί φαντάζομαι από την Επιτροπή σε επόμενη φάση. Αλλά κάποια στιγμή θα μπουν στην ουσία. Κάποια στιγμή θα καλέσουν τον Κωνσταντίνο Φρουζή, θα καλέσουν τους μάρτυρες, τους περιβόητους ανώνυμους και προστατευόμενους, θα καλέσουν όλους όσοι έχουν εμπλακεί και έχουν δηλώσει ότι έχουν εμπλακεί, και νομίζω ότι θα αποκαλυφθούν τα πάντα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.