- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννης - Σαγκάη: Η Αθήνα μπορεί να φτάσει ψηλά και μακριά
Τουρισμός, τεχνολογία, παιδεία και πολιτισμός στην ατζέντα των επαφών του δημάρχου Αθηναίων στην Κίνα
«Η Αθήνα μπορεί να φτάσει ψηλά, αλλά και μακριά» δήλωσε στο περιθώριο των επαφών του στη Σαγκάη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Μια σειρά από σημαντικές επαφές είχε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην Σαγκάη, στην οποία βρέθηκε για την διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019.
Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Αθήνα, η μεταφορά εφαρμογών «smart city» που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην Σαγκάη, πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και θέματα παιδείας ήταν μεταξύ άλλων, στην ατζέντα των συζητήσεων του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος συνοδευόταν από την δημοτική σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης Δέσποινα Αλεβιζάκη
Ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, με τον δήμαρχο της Σαγκάης Ying Yong και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ ήταν ομιλητής στο φόρουμ συνεργασίας για τις αδελφοποιημένες με τη Σαγκάη πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι και η Αθήνα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Σαγκάη όσο και σε άλλες πόλεις της Κίνας, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τους τομείς στους οποίους έχουν αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους με μεγάλη επιτυχία.
Πολύ σημαντική ήταν και η επίσκεψή του στο Shanghai International Studies University όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη και με φοιτητές του Τμήματος Νέων Ελληνικών Σπουδών που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε σε Πανεπιστήμιο της Κίνας και συγκεντρώνει την προτίμηση πολλών φοιτητών. Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που ήδη συνεργάζεται με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.
«Η Αθήνα μπορεί να φτάσει και ψηλά αλλά και μακριά. Η Αθήνα πρέπει και θα είναι παρούσα σε όλο τον πλανήτη, με εξωστρέφεια και σημαντικές πρωτοβουλίες» τόνισε μεταξύ άλλων για τις επαφές που είχε στην Σαγκάη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.