- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα;
Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης
Ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης για εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα μετά το πάγωμα στην Τουρκία.
Στο αν θα έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης, ωστόσο για να γίνουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση», ανέφερε.
Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία έφερε αναταραχές στην σχεδιαζόμενη επένδυση της Volkswagen στην γεότονα χώρα με αποτέλεσμα να παγώσει οριστικά την κατασκευή του εργοστασίου της.
Πλέον στο παιχνίδι της διεκδίκησης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν μπει και άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Σλοβακία. Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, στη μάχη της διεκδίκησης φαίνεται να έχει μπει και η Ελλάδα, ο ανταγωνισμός όμως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος καθώς όλες οι παραπένω χώρες προσπαθούν να δελεάσουν την VW με επιδοτήσεις και άλλα κίνητρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.