- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα;
Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης
Ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης για εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα μετά το πάγωμα στην Τουρκία.
Στο αν θα έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης, ωστόσο για να γίνουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση», ανέφερε.
Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία έφερε αναταραχές στην σχεδιαζόμενη επένδυση της Volkswagen στην γεότονα χώρα με αποτέλεσμα να παγώσει οριστικά την κατασκευή του εργοστασίου της.
Πλέον στο παιχνίδι της διεκδίκησης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν μπει και άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Σλοβακία. Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, στη μάχη της διεκδίκησης φαίνεται να έχει μπει και η Ελλάδα, ο ανταγωνισμός όμως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος καθώς όλες οι παραπένω χώρες προσπαθούν να δελεάσουν την VW με επιδοτήσεις και άλλα κίνητρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.