Πολιτικη & Οικονομια

Τέλος καλό, όλα καλά

Με φόντο το γραφικό λιμάνι του Καστελόριζου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 299
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
politics.jpg

Με φόντο το γραφικό λιμάνι του Καστελόριζου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η δήλωση συνοδευόταν από ένα πολυμελές μπαλέτο, όπου παλικάρια ντυμένα ψαράδες και κοπελιές με παραδοσιακές ενδυμασίες χόρευαν αποσπάσματα από τις «Γοργόνες και μάγκες» του Γιάννη Δαλιανίδη. Πίσω από τον πρωθυπουργό βρισκόταν παρατεταγμένο το μισό υπουργικό συμβούλιο, κρατώντας κοφίνια με φρέσκα ψάρια, ενώ τα καΐκια στο λιμάνι σφύριζαν χαρούμενα όπως τον Δεκαπενταύγουστο.

Αμέσως μετά τη δήλωση, άρχισε γύρω από τη μεγάλη φωτιά η γιορτή του Κλήδονα. Ένας άνθρωπος του μόχθου προσέφερε συμβολικά στην κυβέρνηση τον 14ο και τον 13ο μισθό του, ενώ ο πρωθυπουργός για να τον ευχαριστήσει έκανε το γύρο του νησιού κωπηλατώντας. Η συγκινητική εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας θετικές αντιδράσεις στις αγορές, που εξαπλασίασαν το κόστος δανεισμού της χώρας. 

Ανάλογες εκδηλώσεις είχαμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου σφάξανε παξιμάδια, ενώ στο Ναύπλιο φωταγωγήθηκε προληπτικά η Ακροναυπλία.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο αναζητούσε εδώ και μέρες την κατάλληλη τοποθεσία για το πρωθυπουργικό διάγγελμα, ώστε να συνδυάζεται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας αλλά και να μπορούν να διαφύγουν σε περίπτωση στραβής. Δήλωση έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με φόντο το ελικοδρόμιο της αμερικανικής πρεσβείας, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Λιβερία, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερη αλλαγή σημαίας, κάλεσε τους Έλληνες να μη δαιμονοποιούν το ΔΝΤ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ