Πολιτικη & Οικονομια

Η Παπαρήγα επισκέφθηκε Μενδώνη για μνημείο σε Γυάρο και Μακρόνησο

Επιλέχθηκαν γλυπτά κατόπιν πανελλήνιου διαγωνισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέκα Παπαρήγα
Αλέκα Παπαρήγα © INTIMENEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η Παπαρήγα επισκέφθηκε Μενδώνη για μνημείο σε Γυάρο και Μακρόνησο. Επιλέχθηκαν γλυπτά κατόπιν πανελλήνιου διαγωνισμού.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την τοποθέτηση μνημείων του κόμματος στους ιστορικούς τόπους της Γυάρου και της Μακρονήσου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε την υπουργό για τα μνημεία που επιλέχθηκαν κατόπιν πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού, και της παρέδωσε τα σχέδια των μνημείων καθώς και τις περιγραφές των γλυπτών.

Η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε το ζήτημα των καθυστερήσεων από πλευράς του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), σχετικά με την έγκριση της τοποθέτησης των μνημείων κι ενώ έχουν προσκομιστεί προς το Συμβούλιο όλα τα σχέδια και τα δικαιολογητικά που έχουν ζητηθεί. Επισήμανε, ότι το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, δεδομένου των καιρικών συνθηκών που επικρατούν από τέλη Σεπτέμβρη στα δύο νησιά και ιδίως στη Γυάρο, που δεν θα επιτρέπει να προσεγγίσει το καράβι και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού αντιμετώπισε με κατανόηση το ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις του ΚΣΝΜ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ