Πολιτικη & Οικονομια

Αυγενάκης: Δεν πάει άλλο με τη βία στα γήπεδα

«Το καταλαβαίνουν όλοι» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευτέρης Αυγενάκης
Λευτέρης Αυγενάκης / © INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Υφυπουργείο Αθλητισμού-Αυγενάκης μετά τη συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση με το θέμα της βίας δεν πάει άλλο».

Η επιστροφή της οικογένειας στα γήπεδα, ως επακόλουθο της εξάλειψης των φαινομένων βίας, είναι το ζητούμενο για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπως επανέλαβε αμέσως μετά την πολύωρη συνάντηση με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και της FIFA.

«Και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Θέλουμε όλοι και αυτό τουλάχιστον έγινε σαφές και σήμερα, να επιστρέψουν οι οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα και αυτό θα το πετύχουμε όταν ψηφίσουμε νόμους, ή ενεργοποιήσουμε ήδη ψηφισμένους νόμους σωστά, οργανωμένα, καθαρά, δεν μιλήσουμε με μισόλογα, αλλά απεναντίας δούμε τα πράγματα κατάματα και δουλέψουμε οργανωμένα και μεθοδικά. Αυτό φάνηκε και σήμερα και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε. Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά, πολύ άμεσα στους Έλληνες φιλάθλους. Όταν υπάρχει ουσιαστική συνεργασία, όταν χτίζεται μια εμπιστοσύνη μέσα από ειλικρινή διάλογο, όταν βάζουν θέματα που εισακούονται από την Πολιτεία και οι διαδικασίες τρέχουν γρήγορα, είναι βέβαιο ότι υπάρχει χαμόγελο ικανοποίησης», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Και κατέληξε αναφερόμενος στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην ΓΓΑ, λέγοντας ότι «δεν περιορίστηκε σε ευχολόγια ούτε σε ωραίες προθέσεις. Ανοίξαμε όλα τα χαρτιά στη συζήτηση, η οποία ήταν συνέχεια μια σειράς συσκέψεων που είχα αρχικά με τον αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και ακολούθως με τον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Τσιάρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Οικονόμου. Συζητήσαμε με τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου όλα τα ζητήματα που θεωρούμε ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμα σε πρώτη φάση, ενώ βάλαμε ένα δεύτερο και ένα τρίτο στάδιο ζητημάτων που πρέπει να τρέξουμε. Υπάρχει συμφωνία και γι' αυτό το λόγο είμαι βέβαιος, ότι πολύ σύντομα θα ξεδιπλωθούν από πλευράς του Υπουργείου μας και ζητήματα που αφορούν νομοθετικές πρωτοβουλίες και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Με τη δική μας την επίσπευση, την παρακολούθηση, θα γίνουν άμεσα νόμοι του κράτους και είμαι βέβαιος για την εφαρμογή τους και τα άμεσα αποτελέσματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ