- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσ/νικη: Συνάντηση Ζέρβα με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ
Τέθηκε επί τάπητος η δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και μεθόδων
Συνάντηση Κ. Ζέρβα με το νέο δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» και τις δυνατότητες διαδημοτικής συνεργασίας.
Ζητήματα που αφοροούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» αλλά κυρίως τις δυνατότητες διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων συζήτησαν οι νέοι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Μωυσής Ελισάφ, σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας.
Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τέθηκε επί τάπητος η δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και μεθόδων σε επίπεδο Αναπτυξιακών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα της Αναπτυξιακής της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΑΕ/ΟΤΑ και της αντίστοιχης Δημοτικής Α.Ε Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ).
Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ -όπως τονίζεται- «γνωστοποίησε τη διαθεσιμότητα και τη βούλησή του να σταθεί αρωγός στο εγχείρημα του Μουσείου Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, το οποίο με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη θα αναδείξει την οργανική ενότητα του Ελληνισμού και των Εβραϊκών της Κοινοτήτων, γεγονός ιστορικά αδιάψευστο, καθώς, προέρχεται από την άλλοτε ακμάζουσα και ελληνόφωνη εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, την επονομαζόμενη "ρωμανιώτικη", που είναι και η παλαιότερη στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο».
Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως στόχος των νέων δημάρχων είναι να προχωρήσουν αξιοποιώντας ό,τι θετικό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, «χωρίς όμως εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις από τον αρχικό τους σχεδιασμό, καθώς το αίτημα των κοινωνιών για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου είναι ισχυρό και η ευθύνη μεγάλη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
«Σε όλη την Ευρώπη έχουμε υψηλή φορολογία στα καύσιμα, εμείς ως Ελλάδα είμαστε περίπου στη μέση»
Πότε θα πάρουν τα χρήματα των συντάξεών τους
Τι ώρα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ
Το σχόλιο του βουλευτή στην ανάρτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.