- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αχτσιόγλου: Θα είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που θα υποβιβάσει δικαιώματα και εισοδήματα
«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πει με καθαρότητα το σχέδιό της για το ασφαλιστικό σύστημα»
Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων
«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πει με καθαρότητα το σχέδιό της για το ασφαλιστικό σύστημα», ανέφερε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Υπάρχει εικόνα τεράστιας και γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας που δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Θα βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη, σε κάθε ενέργεια η οποία θα υποβιβάσει τα δικαιώματα και το εισόδημα εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων».
Το ΣΕΠΕ
Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΣΕΠΕ. «Στις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης συγκαταλέγεται η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, από Ειδική Γραμματεία σε μια απλή Διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας. Είναι μια κίνηση με σαφές ιδεολογικό πρόσημο, είναι μια κίνηση που υποβαθμίζει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, σε μια γραφειοκρατική δομή εντός του υπουργείου, που καταργεί την αυτοτέλειά του, που δεν επιτρέπει στο ελεγκτικό αυτό Σώμα να κάνει τον σχεδιασμό του και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεών του. Είναι μια κίνηση που δίνει ένα σαφές μήνυμα για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας», είπε η κ. Αχτσιόγλου.
Οι εκκρεμείς συντάξεις
Αναφερόμενη στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδίδεται σε μια διασπορά ψευδών ειδήσεων που όλες σκοπεύουν στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. «Ο νέος υπουργός λέει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι 400.000. Τα ίδια τα ταμεία τον διαψεύδουν και στα στοιχεία που δίνουν, στα τέλη Ιουνίου, λένε ότι οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι 100.000 και μάλιστα λένε ότι είναι μειωμένες 71% από αυτές που είχαν παραδοθεί αρχές του 2015, αυτές δηλαδή που είχε παραδώσει τότε ο κ. Βρούτσης», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συντάξεις χηρείας
Η βουλευτές αναφέρθηκε και στις συντάξεις χηρείας. «Ο αρμόδιος υπουργός δεν προστάτευσε ούτε τον πρωθυπουργό του και τον έβαλε να πει, ως εξαγγελία, την αύξηση των συντάξεων χηρείας, ενώ είναι γνωστό -γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου- ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας και άλλες θετικές ρυθμίσεις έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν γνωστό από τότε ότι για να πληρωθούν αυτές οι αυξήσεις, θα έπρεπε να φτιαχτεί ένα μηχανογραφικό σύστημα και είχε προδιαγραφεί ότι θα καταβληθούν αυτές οι αυξήσεις τέλος Ιουλίου», είπε η κ. Αχτσιόγλου και κατέθεσε στοιχεία ότι αυτές οι συντάξεις είναι 57.000 σήμερα.
Το ασφαλιστικό σύστημα
Ιδίως για το σχέδιο της νέας κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το παρουσιάσει με καθαρότητα. «Έχουμε καλέσει την κυβέρνηση, πάρα πολλές φορές, να εξηγήσει και να παρουσιάσει με καθαρότητα αυτό το σχέδιό της. Γιατί δεν λέει; Γιατί δεν εξηγεί; Γιατί δεν λέει στους ελεύθερους επαγγελματίες πώς θα πληρώνουν εισφορές; Θα πληρώνουν στη βάση του πραγματικού τους εισοδήματος; Όπως κάναμε εμείς και έτσι 9 στους 10 εξ αυτών πλήρωναν 200 ευρώ τον μήνα; Θα πληρώνουν στη βάση του παλαιού συστήματος; Των κλάσεων; Δεν δικαιούνται οι πολίτες να γνωρίζουν αυτά τα δεδομένα;», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενώ μιλάει για φοροελαφρύνσεις και τήρηση των στόχων των πλεονασμάτων δεν εξηγεί πού θα βρει 1,8 δισ., το 2020, για να κάνει τις φοροελαφρύνσεις της. «Είναι τυχαίο που την ίδια στιγμή η αρμόδια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λέει ότι θα εξορθολογίσει τα κοινωνικά επιδόματα; Τι ακριβώς προτίθεται να κάνει με αυτά; οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τι θα κοπεί», είπε η κ. Αχτσιόγλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.