- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Η στήριξη των πολιτών είναι πολιτική και κοινωνική επένδυση
Απόφαση της ΚΕ
Την ευθύνη που συνεπάγεται η στήριξη των πολιτών επισημαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Την ευθύνη που συνεπάγεται η στήριξη των πολιτών «ώστε να υπερασπιστούμε όλα όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, αλλά και για να ανοίξουμε νέους δρόμους για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης» επισημαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε στις 13 Ιουλίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η στήριξη των πολιτών δεν είναι πλέον ένα δάνειο εκπροσώπησης, όπως το 2015, αλλά μια πολιτική και κοινωνική επένδυση» ώστε το κόμμα να «μετατραπεί στη μεγάλη αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική δύναμη που θα σφραγίσει τις εξελίξεις στην νέα ιστορική φάση της χώρας»
Αναφέρεται στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού χάρτη, με ένα «νέο πολιτικό διπολισμό» στην «αντοχή» του ΚΙΝΑΛ, την ήττα της Χρυσής Αυγής, στην «ανάδυση μιας νέας ακροδεξιάς πολιτικής δύναμης», αλλά και στην εμφάνιση του ΜΕΡΑ25, και σημειώνει ότι το πρώτο, γενικό συμπέρασμα που εξάγεται, «είναι ότι η κρίση αντιπροσώπευσης που έφτασε στο ζενίθ την περίοδο του 2011-2012, ίσως τείνει να ξεπεραστεί, αν και οι πολιτικές και κοινωνικές εκπροσωπήσεις είναι ακόμα εξαιρετικά ασταθείς»
Κάνοντας αυτοκριτική, αναφέρεται σε τομείς «που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όσα θα θέλαμε, με δεδομένη την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των πολιτικών και κοινωνικών μετώπων» λόγω αντικειμενικών συνθηκών, «αλλά και από δικές μας αδυναμίες» και τονίζει την ανάγκη ανασυγκρότησης του κόμματος, «ώστε να αντιστοιχηθεί η κοινωνική και πολιτική του εμβέλεια με τον κεντρικό πολιτικό συσχετισμό»
Για τη ΝΔ αναφέρει ότι η «σαρωτική οικονομική κρίση» και η κόπωση των λαϊκών στρωμάτων οδήγησαν στην «αναβάπτιση» της, ενώ το ΚΙΝΑΛ «αποδείχτηκε ανθεκτικό στην πολιτική πόλωση», καθώς «έχει κληρονομήσει και έχει σε ένα βαθμό καταφέρει να διατηρήσει ένα ευρύ δίκτυο εκπροσωπήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους κρατικούς μηχανισμούς, στους φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων»
Για το ΚΚΕ αναφέρει ότι «είναι θετική η διατήρηση των δυνάμεών του, και απολύτως κρίσιμη η κινητοποίησή τους σε μια προσπάθεια απόκρουσης των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζει η ΝΔ»
Χαρακτηρίζει την ήττα της Χρυσής Αυγής «μια από τις θετικές όψεις του αποτελέσματος των εκλογών», συμπληρώνοντας ότι «η εμφάνιση της Ελληνικής Λύσης που έρχεται να καλύψει την άκρα δεξιά πτέρυγα του πολιτικού συστήματος, και η μερική υιοθέτηση από τη ΝΔ ακροδεξιών ρητορικών σχημάτων και πρακτικών, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκρίνονται με τις πρακτικές των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής»
Για το Μέρα 25, η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή του «σχετίζεται κατά κύριο λόγο με την περιορισμένη σε ειδικά κοινωνικά τμήματα δημοφιλία του επικεφαλής του» και πως πολιτικός του λόγος εξαντλείται στην κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει σαφείς κοινωνικές αναφορές, ενώ κάνει λόγο για «απολίτικες και ανιστορικές τοποθετήσεις», πολλές φορές, του επικεφαλής του κόμματος
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι «η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ταυτόχρονα κοινοβουλευτική αλλά και κινηματική, με στόχο «τη συνάντησή μας με το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων και κινημάτων που αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.