Πολιτικη & Οικονομια

Το ΤΑΙΠΕΔ «ξηλώνει» τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ

Ποιοι είναι οι λόγοι -Το ΤΑΙΠΕΔ απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
larko
ΛΑΡΚΟ © ΑΠΕ-PHOTO SHOP DIGITAL / ANA/ΝΙΚΟΣ ΑΞΕΛΗΣ / ANA

Το ΤΑΙΠΕΔ «ξηλώνει» τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ. Απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων.

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται η διοίκηση της Λάρκο μετά τις μονομερείς κινήσεις στις οποίες προέβη το τελευταίο διάστημα, πριν και μετά τις εκλογές, όταν επιχείρησε κατά παράβαση των εντολών του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξημένο κόστος για την εταιρεία. 

Σε χθεσινή ανάρτησή του το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο βασικός μέτοχος της μεταλλουργίας απηύθηνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του:
1) Μη εκτελεστικού προέδρου ΔΣ
2) Διευθύνοντος Συμβούλου
3) Μη εκτελεστικών μελών

Αφορμή για το ξήλωμα της διοίκησης στάθηκε και η τελευταία κίνηση της να επιχειρήσει να συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την έγκριση της συλλογική σύμβασης, για την οποία ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει διευκρινίσεις και σαφή κοστολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lilberal.gr, η συλλογική σύμβαση προέβλεπε όρους και παροχές, όπως υψηλούς πρώτους μισθούς για τους ανειδίκευτους εργάτες που αυξάνονται ανάλογα με την ειδικότητα και την προϋπηρεσία, 23 διαφορετικά επιδόματα, παροχές όπως γαλοπούλα τα Χριστούγεννα και αρνί το Πάσχα, ακόμη και επιδότηση από το ταμείο της εταιρείας χοροεσπερίδων των συνδικαλιστών. Προέβλεπε μέχρι και υψηλά πριμ παραγωγικότητας, την ίδια ώρα που εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής η ΛΑΡΚΟ έγραφε πέρυσι ζημιές 3.642 δολάρια ανά τόνο παραγωγής νικελίου. 

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος του ταμείου Άρης Ξενόφος, έδωσε ρητή γραπτή εντολή προς τη διοίκηση να αποφύγει κάθε πράξη ή απόφαση που επιβαρύνει τα κόστη της εταιρείας. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση αν και επισήμως δεν έχει δημοσιοποιηθεί ισολογισμός τα τελευταία 3 χρόνια. Επίσης οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Παράλληλα οι οφειλές προς εργολάβους και προμηθευτές ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.