Πολιτικη & Οικονομια

O Τσακαλώτος απαντά στο CNBC για το αν θα διαδεχθεί τη Λαγκάρντ

Η χιουμοριστική ανάρτηση του πρώην ΥΠΟΙΚ στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsakalotos
Ευκλείδης Τσακαλώτος © ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O Ευκλείδης Τσακαλώτος «επιστράτευσε» τους «53» για να απαντήσει στις πληροφορίες του CNBC ότι είναι μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Απάντηση στις πληροφορίες του CNBC ότι είναι μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ έδωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο πρώην υπουγός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα», έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

tsakalotos

Σημειώνεται ότι στο ΔΝΤ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η διαδικασία επιλογής νέου γενικού διευθυντή, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να αποχωρήσει από το Ταμείο μέσα στους επόμενους μήνες, και να «μετακομίσει» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ