Πολιτικη & Οικονομια

CNBC: Ο Τσακαλώτος στους υποψήφιους διαδόχους της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ντράγκι, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Κάρνεϊ τα άλλα ονόματα που ακούγονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστίν Λαγκάρντ, Ευκλείδης Τσακαλώτος
Κριστίν Λαγκάρντ, Ευκλείδης Τσακαλώτος / © EPA/OLIVIER HOSLET

Τσακαλώτος, Κάρνεϊ, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Κερέ, Σόιμπλε και Γκερογκίεβα οι πιθανοί διάδοχοι της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αποχωρεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε και «μετακομίζει» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη.

Ως εκ τούτου θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία επιλογής του νέου Γενικού Διευθυντή του Ταμείου, με πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους, όπως μεταδίδει το CNBC.

Σύμφωνα με το CNBC, πάντως, ήδη κυκλοφορούν κάποια ονόματα, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Μαρκ Κάρνεϊ της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Μάριο Ντράγκι, ο Μπενουά Κερέ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κρισταλίνα Γκερογκίεβα.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί επιμένουν πως θέλουν τη θέση να αναλάβει Ευρωπαίος ώστε να συνεχιστεί έτσι η παράδοση. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες του Τραμπ «φλερτάρουν» με την ιδέα του Κάρνεϊ , ο οποίος έχει βρετανικό και καναδικό διαβατήριο.

Το δημοσίευμα του CNBC αναφέρει ότι η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισε να παραιτηθεί ανεπίσημα από τα καθήκοντά της στο ΔΝΤ, λίγο αφότου οι επικεφαλής των «28» κρατών μελών της ΕΕ την επέλεξαν για διάδοχο του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της ΕΚΤ. Όμως, προτού αναλάβει επισήμως τα νέα της καθήκοντα, πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις Ευρωπαίων βουλευτών τους επόμενους μήνες και έτσι οι επίσημες συζητήσεις για τον αντικαταστάτη της στο ΔΝΤ δεν είναι πιθανό να ξεκινήσουν πριν υποβάλλει και επισήμως την παραίτησή της.

Αν προχωρήσει ο διορισμός της Λαγκάρντ, τότε θα αναλάβει τα καθήκοντά της στην ΕΚΤ την 1η Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY