- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνική Τράπεζα: Έκδοση ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ Tier 2
Με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποιείται η κεφαλαιακή σύνθεση της ΕΤΕ
Έκδοση ομολόγου από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 400 εκατ. ευρώ Tier 2 και με επιτόκιο 8.25%.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση τίτλων μειωμένης εξασφάλισης «Tier 2» ύψους 400 εκατ. ευρώ με απόδοση 8.25% ως αποτέλεσμα ενός διήμερου προωθητικών παρουσιάσεων (roadshow) και επαφών με επενδυτές.
Η συναλλαγή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της ΕΤΕ, όπως παρουσιάστηκε στην Ημερίδα Επενδυτών στο Λονδίνο το Μάιο 2019.
Με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποιείται η κεφαλαιακή σύνθεση της ΕΤΕ μέσω της συνεισφοράς συμπληρωματικών κεφαλαίων που δεν προκαλούν διάχυση της κεφαλαιακής βάσης (non-dilutive capital), και δημιουργεί τις προϋποθέσεις επικερδούς διάθεσης των αποθεμάτων ρευστότητας της ΕΤΕ.
Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της στρατηγικής MREL που έχει υιοθετήσει η Τράπεζα καθιστώντας δυνατή την έκδοση ομολόγων υψηλής εξασφάλισης (senior).
Η συναλλαγή προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους του επενδυτικού κοινού, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους περίπου 1,7 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή περίπου 140 θεσμικών επενδυτών. Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε κυρίως από διεθνείς επενδυτές (περίπου 90%). Σε όρους γεωγραφικής κατανομής, στη Συναλλαγή κυριάρχησαν επενδυτές του ΗΒ 40%, ενώ 11% διατέθηκε στην Ιταλία και την Ισπανία, 11% στην Ελλάδα, 8% στη Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, 7% στη Γαλλία, 5% στην Ασία και 18% σε άλλες χώρες. Η Συναλλαγή σημείωσε σημαντική ζήτηση από Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers) (51%), ενώ ποσοστό 36% διατέθηκε σε Hedge Funds, 8% σε Τράπεζες, και 5% σε άλλους επενδυτές.
Η Morgan Stanley και η Goldman Sachs ενήργησαν ως Διεθνείς Συντονιστές (Global Coordinators). Οι Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse και η JP Morgan ενήργησαν ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners).
Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.