- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέλιος Πέτσας: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
O κ. Πέτσας, που ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, γεννήθηκε το 1970 και είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Ο Στέλιος Πέτσας είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. Α.Ε. και της Cosmote Α.Ε., μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects), εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.
Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Διετέλεσε μέλος επιτροπών και ομάδων εργασίας για, μεταξύ άλλων, θέματα μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, το σύστημα ιδίων πόρων της Ε.Ε., τη σύνταξη του Τόμου Φορολογικών Δαπανών, την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, την εξέταση των μη μη-ανταποδοτικών τελών και φόρων υπέρ τρίτων.
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
H Nέα Δημοκρατία θα προτείνει ως επόμενο Πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η παράδοση παραλαβή των υπουργείων. Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή μεθαύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αβεβαιότητα και διάρκεια θα κρίνουν τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης - Συντονισμός στην ΕΕ
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «βολική αντιπολίτευση»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Ιράν και στον Λίβανο
Ελληνογερμανικές συνομιλίες, με έμφαση στην άμυνα, τη μετανάστευση και την ευρωπαϊκή ατζέντα
Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
«Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε λουκέτα και σε απολύσεις εργαζομένων», εκτίμησε η υπουργός
Σημειώθηκε νέο ρεκόρ στην εκδήλωση ενδιαφέροντος
Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση από το επίδομα παιδιού α21
Συνολικά προβλέπονται 12 δράσεις με έμφαση στην αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 1,47 δισ. ευρώ
Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη
Τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες εισέρχονται σε περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας
Αναγκαία μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η επιστολή του στην Ελένη Βαρβιτσιώτη με «βολές» κατά του τηλεοπτικού σταθμού
«Η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κρίσης που έχουμε μπροστά μας»
«Φωτιά» στα καύσιμα, με την απλή αμόλυβδη στα 2,10 ευρώ το λίτρο στο κέντρο της Αθήνας
Προσοχή με την προθεσμία
«Η διατήρηση σε ισχύ της "τροπολογίας Βορίδη" υπονομεύει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ»
Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, όλα τα ποσά
Με βάση τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι για να προλάβουν τη δεύτερη δόση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.