Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας για Μάτι: Δεν μου είχαν πει για νεκρούς (video)

Τι ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για τη σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras2342342.jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι γνώριζε για νεκρούς στο Μάτι, όταν επέστρεφε άρον άρον από το εξωτερικό.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το αν γνώριζε για τους νεκρούς στο Μάτι, την ώρα που επέστρεφε άρον άρον από το εξωτερικό, το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018. Μιλώντας για τις πρώτες ώρες της ανείπωτης τραγωδίας με τους 101 νεκρούς και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να γνωρίζει για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, ξεκαθάρισε: «Δεν μου είχαν πει για νεκρούς». Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του υποστήριξε επίσης ότι δεν γνώριζε πως η σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταδιδόταν ζωντανά.

«Για μένα δεν ήταν σαφές. Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ (σ.σ. Βοσνία), για μία βράβευση. Με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη. Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, αλλά δεν είχα εικόνα» τόνισε.

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Φονική πυρκαγιά στο Μάτι/ © INTIMENEWS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

«Βρέθηκα από το αεροπλάνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε ζωντανή σύνδεση. Αν το ήξερα δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση. Το τελευταίο που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Είδα την κάμερα, δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση. Δεν ήξερα, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις  είχαν χάσει τη ζωή τους» πρόσθεσε.

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Φονική πυρκαγιά στο Μάτι/© INTIMENEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

«Αυτοί που ήταν στο τραπέζι, ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας, πάγωσαν και δεν μας είπαν τίποτα. Οταν έφυγε η κάμερα μού είπαν: "Πρόεδρε, υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί". Βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε δήλωση» τόνισε επίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «λάθη γίνονται, αλλά το ζήτημα είναι ότι χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, όχι ότι έγινε κακή επικοινωνιακή διαχείριση».

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πυρόπληκτο Μάτι
Ο Αλέξης Τσίπρας στο πυρόπληκτο Μάτι/ @PrimeministerGR/Twitter

«Αυτό που βαραίνει στη δική μου σκέψη, δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν» είπε, παραδεχόμενος πως η πραγματικότητα είχε υπερβεί τόσο εκείνον όσο και το επιτελείο του. «Την επόμενη μέρα ζήτησα να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. Ανέλαβα όλη την ευθύνη και ευθύνες που δεν μου αναλογούν, για την πολυετή ανεπάρκεια» υποστήριξε ακόμη.

Τσίπρας για Μάτι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ