Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης σε Reuters: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα μπροστά»

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ακολούθησε το οδοιπορικό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο - 1.100 χιλιόμετρα σε 14 ώρες αεροπορικώς και οδικώς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/ © INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πρώτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη η ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω του Reuters.

«Η ύπαρξη μιας σταθερής κυβέρνησης με ισχυρή πλειοψηφία στο επόμενο Κοινοβούλιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Reuters ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Αν καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο αυτό -και είμαι πολύ αισιόδοξος- πιστεύω ότι θα στείλω ένα πολύ καθαρό σήμα ότι έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, χωρίς να πρέπει να κάνουμε σχέδια για επιπρόσθετες εκλογές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνος τρόπος για να μπει η Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης, είναι «μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων». 

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο οδοιπορικό του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να καλύπτει 1.100 χιλιόμετρα σε 14 ώρες, αεροπορικώς και οδικώς.

Το σχέδιο Μητσοτάκη

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο κ. Μητσοτάκης -τον οποίο χαρακτηρίζει «επικρατέστερο» για πρωθυπουργό εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου- θέλει να «ξεκλειδώσει» τις ιδιωτικοποιήσεις, να μειώσει το μεγάλο αποτύπωμα του κράτους στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι η χώρα θα δανείζεται με το ίδιο κόστος με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμη ότι επιδιώκει να «έχει έναν ειλικρινή διάλογο» με τους Ευρωπαίους δανειστές, προκειμένου να μειωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2020-2022. 

«Θέλω μια χώρα, η οποία προπαντός θα είναι αισιόδοξη για το μέλλον της. Βάζω πολύ ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών, είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ