Πολιτικη & Οικονομια

Από αουτσάιντερ, φαβορί

«Είμαστε όλοι απαραίτητοι για την ανόρθωση της πατρίδας μας και σε τίποτα δεν με έπεισε ο διχαστικός λόγος του απερχόμενου πρωθυπουργού»

voyros_2.jpg
Γιώργος Βούρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105171_1.jpg

Ο επί πολλές δεκαετίες αριστερός γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου Γιώργος Βούρος εξηγεί γιατί σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσω ΝΔ και ειδικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχω βεβαίως τους λόγους μου γι' αυτό. Κατ' αρχάς μου αρέσουν τα αουτσάιντερ – και στην πολιτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε αρχικά να εκλεγεί ενάντια στο ρεύμα, ενάντια στις προβλέψεις. Δεν το λες και λίγο... Όμως το μεγάλο άλμα έγινε πριν από έναν μήνα, στις ευρωεκλογές. Τότε που τον υποτίμησαν όλοι – πρώτος και καλύτερος ο κ. Τσίπρας. Κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ τον φώναζαν επιτιμητικά «ο Κούλης» – και ξύπνησαν την επομένη των εκλογών με μια διαφορά εννιάμισι μονάδων! Μια εβδομάδα μετά ήρθε και το «χαστούκι» των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θέλω, συνεπώς, και την ερχόμενη Κυριακή να κερδίσει το «αουτσάιντσερ», που στο μεταξύ έγινε φαβορί.

Μια άλλη καθόλου αμελητέα παράμετρος είναι ότι επιχειρεί να διευρύνει τα όρια του κόμματός του. Φτιάχνει ένα κόμμα που μας χωρά όλους εκτός από τα άκρα – και αυτό είναι καλός οιωνός για την Ελλάδα μας. Είμαστε όλοι απαραίτητοι για την ανόρθωση της πατρίδας μας και σε τίποτα δεν με έπεισε ο διχαστικός λόγος του απερχόμενου πρωθυπουργού. Επιπλέον, στις λίστες των υποψηφίων υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να διαλέξουμε ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

Πάει σε βάθος. Ακούγοντάς τον να μιλά για θέματα που ξέρω από πρώτο χέρι, το καταλαβαίνω. Να προσέχει, όμως, γιατί αν το κάνει αυτό σε όλα τα θέματα θα πρέπει να βάλει άλλον για πρωθυπουργό.

Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένοι ειδικοί λόγοι που βαραίνουν στην επιλογή μου. Πρώτον, είναι καλή πάστα Κρητίκαρος, όπως και εγώ. Δεύτερον, είναι γυμνασμένος και αθλητικός, χωρίς να γκρεμοτσακίζεται σαν τον Γιωργάκη. Και τρίτον, τον υποστηρίζει και ο Μαρκουλάκης!

Τέλος, κάποιοι ίσως με ρωτήσουνε «Γιατί δεν ψηφίζεις κάποιο κόμμα της Αριστεράς;» 

Σε αυτούς θα απαντούσα: «Ποια Αριστερά; Φρόντισε ο κ. Τσίπρας και την εξαφάνισε για τουλάχιστον εκατό χρόνια».

Οπότε, μήπως παρέλειψα κάτι; Α, ναι. Δεν θα ξαναβγεί ο Αλέξης. Λίγο το έχετε αυτό;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ