- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Αυτά που σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα
«Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις» είπε μταξύ άλλων από την Χαλκιδική
Συνεχίζει την περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τα Μουδανιά, στη Χαλκιδική.
Στα Μουδανιά βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας γι αμια ακόμα φορά «ισχυρή εντολή» για μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών.
Για την «πολιτική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητστοτάκης.
Σε αυτή τη συγκυρία «δεν υπάρχει περιθώριο» για ψήφο σε κόμματα, που «δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα την επόμενη μέρα» και για «ψήφο οργής» είπε μεταξύ άλλων καλώντας τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά στις κάλπες.
«Δε δικαιολογείται καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος» πρόσθεσε, και συνέχισε λέγοντας πως «Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ανέξοδες δεσμεύσεις για πράγματα, τα οποία δε θα γίνουν την επόμενη μέρα».
«Αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα. Η μείωση των φόρων θα γίνει πράξη. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας θα γίνουν πράξη».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε συζητήσεις, ιδιαίτερα με τους νέους, αυτό που ζητούν, είναι να δημιουργηθούν νέες δουλειές και του απευθύνουν συχνά τη φράση: «Κυριάκο, φτιάξε κράτος». «Φτιάξε κράτος, γιατί σήμερα, όλοι γνωρίζουν, ότι το κράτος είναι ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας.
Όχι κατ' ανάγκη γιατί δεν έχουμε άξιους και ικανούς δημόσιους υπαλλήλους, το αντίθετο θα έλεγα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχουμε εξαιρετικούς δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως είναι παγιδευμένοι στα γρανάζια μιας τραγικής γραφειοκρατίας και δυστυχώς ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις, εκεί που μπορούμε την επόμενη μέρα να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο απλά».
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, ότι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και «με απλές ψηφιακές εφαρμογές από το κινητό τηλέφωνο» θα μπορούν να λυθούν πολλά από τα ζητήματα, χωρίς επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες και χωρίς ταλαιπωρία.
«Αυτά, λοιπόν, τα απλά πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη την επόμενη μέρα. Με μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα έρθει με θάρρος, με ταχύτητα και με σχέδιο να αλλάξει τον τόπο και να τον βάλει σε μια διαφορετική ρότα. Επαναλαμβάνω όμως ότι για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε και χρειάζομαι προσωπικά, μια ισχυρή εντολή».
Ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αγάπη του για τη Χαλκιδική και ενθυμούμενος ότι σε ηλικία δώδεκα ετών έκανε τις πρώτες του διακοπές στην κατασκήνωση της ΧΑΝ στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ότι οι δημότες της περιοχής του θύμισαν ότι πριν από τριάντα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στα Ν. Μουδανιά, από ένα μπαλκόνι, λίγα μέτρα πιο πάνω από την παραλία.
«Πετύχαμε τότε μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογές. Οι προκλήσεις σήμερα είναι διαφορετικές, αλλά υπάρχουν και ομοιότητες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Συνέχισε δε λέγοντας πως «Οι ομοιότητες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τόπος την επόμενη μέρα από την 7η Ιουλίου, θα χρειαστεί να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Γιατί μόνο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί γρήγορη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα και έμφαση σε αυτό που είναι το πραγματικό ζητούμενο σήμερα, που δεν είναι άλλο από τη γρήγορη ανάπτυξη».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα εξακολουθήσει να περιοδεύει για να μεταφέρει «το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, την οποία τόσο έχει ανάγκη ο τόπος» μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, που θα κάνει την τελευταία κεντρική προεκλογική ομιλία του, στη Θεσσαλονίκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
H απάντηση του πρώην ευρωβουλευτή
«Αυτή την αλλαγή μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή δεν αποτελεί εργαλείο ιατρικής διάγνωσης
Τα ποσά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά εντός της ημέρας στους λογαριασμούς IBAN των δικαιούχων
Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων
H ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απόψε μεγάλης κλίμακας επίγειος ψεκασμός σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στην Αν. Αττική
Με αφορμή το ζήτημα της αντιπροεδρίας της Βουλής
Το ποσό που διαθέτει πλέον το κράτος για τις άγονες γραμμές ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ ετησίως
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτική ασφάλιση, με βασικό φορέα τον E-EΦKA και το ΤΕΚΑ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.