Πολιτικη & Οικονομια

Λαγκάρντ: Κόψτε τους δασμούς

Έκκληση για λιγότερο προστατευτισμό γιατί η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε «δύσκολη περίοδο»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστίν Λαγκάρντ
Κριστίν Λαγκάρντ / © EPA/LUKAS COCH

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καλεί τα μέλη της G20 να μειώσουν τους δασμούς και τα υπόλοιπα εμπόδια στο εμπόριο.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση προς τους φορείς χάραξης πολιτικής της G20 να μειώσουν τους δασμούς και τα υπόλοιπα εμπόδια στο εμπόριο, προειδοποιώντας ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια "δύσκολη περίοδο" εξαιτίας της εμπορικής σύγκρουσης.

«Την ώρα που η επανάληψη των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα είναι ευπρόσδεκτη, οι δασμοί που έχουν ήδη επιβληθεί συγκρατούν την παγκόσμια οικονομία και τα ανεπίλυτα θέματα δημιουργούν μια μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον», σημειώνει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε όσον αφορά τα συμπεράσματα της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μέτωπο του ανορθολογισμού επανέρχεται
Το μέτωπο του ανορθολογισμού επανέρχεται

Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY