Πολιτικη & Οικονομια

Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Δεν τα βρήκαν στη Διακομματική Επιτροπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
debate politikon arxigon.jpg
Ντιμπέιτ © ΓτΠ ANDREA BONETTI / INTIME NEWS

Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Δεν τα βρήκαν στη Διακομματική Επιτροπή

«Ναυάγησε» το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόταση το ντιμπέιτ να διεξαχθεί την 1η Ιουλίου, πρόταση με την οποία συμφώνησε η ΝΔ, αλλά διαφώνησαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, αρχικά προτάθηκε η 27η Ιουνίου, ημερομηνία που απέρριψε το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαιτίας εκδήλωσης στην Πάτρα.

Στην συνέχεια έπεσε το τραπέζι η 2α Ιουλίου, όμως διατυπώθηκαν εντάσεις από την ΝΔ λόγω προγραμματισμένης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μαγνησία. Όσον αφορά την 28η αρνήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, καθότι η Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύει στην Δυτική Ελλάδα.

Ως έκτακτη λύση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η τηλεμαχία να λάβει χώρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου, που κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε έναρξη του ντιμπέιτ τα ξημερώματα της 2ας Ιουλίου.

Το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ μόνον του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη επανέφερε, μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή τις ημερομηνίες που αυτή θέλει. Να συμφωνήσουμε για να γίνει ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα αρχικά είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Κομισιόν.

Έτσι στη σχετική λίστα είχαν μείνει μόνο η ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου (σ.σ. στις 27.6.2015 ο Αλέξης Τσίπρας είχε προκηρύξει το δημοψήφισμα) και Παρασκευή 28 Ιουνίου στις οποίες φαινόταν ότι συμφωνούσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διαφωνούσαν οι εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων.

Ενδεικτικά, στις 27 Ιουνίου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα και οι εκπρόσωποι του Περισσού δεν προτίθενται να την ακυρώσουν καθώς ήδη ακύρωσαν την ομιλία στην Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου. Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ