- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποστολάκης: Σε περίπτωση σύγκρουσης είμαστε μόνοι μας
Τι είπε ο υπουργός Άμυνας για το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» στο Καστελόριζο με την Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης εκτίμησε ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να σταματήσει τις προκλήσεις.
«Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» στο Καστελόριζο μετά και την έκδοση NAVTEX από την πλευρά της Άγκυρας.
«Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ας υπολογίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας», είπε ο υπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ενώ τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε να πάνε οι Τούρκοι στο Καστελόριζο» γιατί τότε «δεν θα υπάρχουν επιλογές». «Δεν μπορούμε να πούμε τι ενέργειες θα κάνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν επιλογές», επανέλαβε ο κ. Αποστολάκης.
«Ο Ερντογάν δεν σταματά τις προκλήσεις και φαίνεται πως τα μέτρα και οι ενέργειες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν αναστέλλουν τις κινήσεις τους», εκτίμησε ο υπουργός, εκτιμώντας πως «οι προθέσεις της Τουρκίας είχαν στο πλάνο και την ελληνική ΑΟΖ. Η εκτίμηση είναι ότι είναι τόσα τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν που δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να το πράξουν».
Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ γιατί η Ελλάδα δεν παρενέβη όταν το τουρκικό γεωτρύπανο προσέγγισε την κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός τόνισε πως πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλα τα όπλα της διπλωματικής οδού και μετά θα χρησιμοποιηθούν τα στρατιωτικά. Η εκτίμησή του πάντως είναι ότι δε θα φτάσουν εκεί τα πράγματα.
Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «η αναλογία δυνάμεων έχει διαταραχθεί. Τα χρόνια της κρίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα, «παγώσαμε» όλα τα καινούρια προγράμματα, όμως έγινε νοικοκύρεμα. Μαζέψαμε τα κομμάτια μας και με καλή διαχείριση των χρημάτων μας και των προϋπολογισμών καταφέραμε να κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο και σε μια καλή επιχειρησιακή ικανότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.