- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Μπουτάρης: «Ηλιθιότητα» το Straight Pride από τους Ενωμένους Μακεδόνες
Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για αντιδράσεις από «διάφορους Ελληνάρες, αγοράκια αγριεμένα»
«Ηλιθιότητα» χαρακτήρισε το «Straight Pride» ο Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για «αγριεμένα αγοράκια» που αντιδρούν στη διαφορετικότητα.
Την άποψή του για την προγραμματισμένη διοργάνωση του Straight Pride από τους Ενωμένους Μακεδόνες στις 22 Ιουνίου εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τη χαρακτήρισε «ηλιθιότητα». Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με την παρέλαση του Thessaloniki Pride.
«Δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν, ούτε στη δικιά μας τη γενιά, ούτε στις επόμενες γενιές, τα Straight Pride, αυτή η περίφημη ηλιθιότητα. Τι θα πει Straight Pride, δηλαδή, υποστηρίζουν τη φυσιολογικότητα; Γιατί αυτό λένε. Φυσιολογικό είναι αυτό που βγαίνει από μέσα σου, δεν είναι πως επειδή εγώ είμαι μάτσο αγοράκι, εγώ είμαι ο φυσιολογικός. Και γιατί είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ; Αυτό το ερώτημα δεν θα ξεπεραστεί εύκολα. Πάντοτε θα υπάρχουν αντιδράσεις» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το 8ο Thessaloniki Pride, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου.
«Όσο περνάει ο καιρός έχουμε πιο πολύ αποδοχή της ιδιαιτερότητας αυτής και από την άλλη μεριά θα έχουμε μεγαλύτερη αντίδραση από διάφορες ομάδες. Φέτος εκδηλώθηκε μια τέτοια αντίδραση και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μια εκδήλωση από διάφορους Ελληνάρες. Θα είναι Ελληνάρες αυτοί, θα είναι αγοράκια αγριεμένα, δεν ξέρω» υπογράμμισε.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τους διοργανωτές του Thessaloniki Pride μια σημαία της κοινότητας, προκειμένου να την αναρτήσει στο δημαρχείο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Ωστόσο, η σημαία δεν θα αναρτηθεί στους ιστούς του δημαρχείου αλλά στο μπαλκόνι. Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης κάλεσε και τα ξενοδοχεία να αναρτήσουν σημαίες του Pride.
«Η πρωτοβουλία του Straight Pride δείχνει ότι μια μερίδα συμπολιτών μας έχει παρωπίδες, δεν έρχονται εδώ να ακούσουν τι είναι το Pride» σημείωσε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης. Χαρακτήρισε, δε, αναφαίρετο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ακόμα και όταν αυτό είναι ποτισμένο με μίσος και φόβο. «Αναγνωρίζω το δικαίωμα να με μισούν, να με φοβούνται, όμως εγώ φοβάμαι ακόμα περισσότερο τον φόβο τους και το μίσος τους» σημείωσε ο κ. Βλαχογιάννης. Τους κάλεσε, μάλιστα, να ενημερωθούν λίγο καλύτερα για το κίνημα του Pride, σημειώνοντας πως «δεν απειλεί την οικογένεια αλλά την ενδυναμώνει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.