- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Καμίνης για Novartis: Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει
«Μπαίνουμε συνέχεια σε έναν φαύλο κύκλο εξεταστικών επιτροπών και αντεκδικήσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων
«Μια κανονική δημοκρατία θα έπρεπε να είναι περιθωριακή στη συχνότητα με την οποία εμφανίζεται» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καμίνης.
Ο Γιώργος Καμίνης, καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αντίστροφη Μέτρηση», μίλησε για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Για τον απλό πολίτη που παρακολουθεί αυτές τις ιστορίες, μπαίνουμε συνέχεια σε έναν φαύλο κύκλο εξεταστικών επιτροπών και αντεκδικήσεων, μια ολόκληρη αλυσίδα, την οποία κάποια στιγμή ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει άκρη».
Υπογράμμισε δε ότι «δεν κατονομάζει μόνο τον Ρασπούτιν ο κ. Αγγελής. Επισημαίνει ευθύνες και της κυρίας Δημητρίου και της υφισταμένης του, της κυρίας Τουλουπάκη, και του Καλογήρου. Από τη στιγμή που επισημαίνονται ευθύνες πολιτικών προσώπων, η επόμενη Βουλή πρέπει να επιληφθεί.
Για τον απλό πολίτη που παρακολουθεί αυτές τις ιστορίες, μπαίνουμε συνέχεια σε έναν φαύλο κύκλο εξεταστικών επιτροπών και αντεκδικήσεων, μια ολόκληρη αλυσίδα, στην οποία ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Κάποια στιγμή ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει. Μιλάμε για μια όψη της πολιτικής ζωής η οποία σε μια κανονική δημοκρατία θα έπρεπε να είναι περιθωριακή στη συχνότητα με την οποία εμφανίζεται. Τον κόσμο τον απασχολούν άλλα».
Για το αν ο κόσμος νοιώθει εμπιστοσύνη πλέον στη Δικαιοσύνη, ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «Το κακό ξεκινάει από τον τρόπο ανάδειξης της Δικαιοσύνης. Στη μεταπολίτευση το βρίσκουμε αυτό διαρκώς μπροστά μας. Είναι ένα ζήτημα θεσμικό που πρέπει να μπει ένα τέλος. Τραυματίζεται το κύρος της Δικαιοσύνης. Το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό αλλά ξεχνάμε ότι η φαρμακευτική δαπάνη συνολικά εκτοξεύτηκε τη περίοδο 2004-2009. Περίοδος που ουσιαστικά εξαιρέθηκε από τις αρμοδιότητες της εξεταστικής επιτροπής η οποία συστάθηκε για να εξετάσει το σκάνδαλο Novartis.
»Δεν υπάρχει μόνο το σκάνδαλο Novartis αλλά μια ολόκληρη φαρμακευτική δαπάνη η οποία υπερδιπλασιάστηκε από αυτήν που είχε παραδώσει ο Κώστας Σημίτης το 2004 και αυτό περνάει στο απυρόβλητο και κάποια στιγμή πρέπει να το εξετάσουμε. Πρέπει να υπάρξει κοινοβουλευτική διαδικασία από τη στιγμή που προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά επίσης πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση που θα καταργήσει τον ομφάλιο λώρο που υπάρχει μεταξύ της ηγεσίας της δικαιοσύνης και της πολιτικής εξουσίας η οποία σε στιγμές κρίσιμες καθιστά εξ ορισμού ύποπτο κάθε ανώτατο δικαστικό λειτουργό».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.