Πολιτικη & Οικονομια

Ναυαγεί λόγω «αμέλειας» η πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ;

Η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει το αίτημα, λέει ανώτατο στέλεχος της ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ευρωπαϊκή Επιτροπή / © Pixabay

Στο Λουξεμβούργο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το Eurogroup με υποψίες γρίνιας από τους συναδέλφους του για τις παροχές Τσίπρα.

Μη κατονομαζόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος των κοινοτικών οργάνων υποστηρίζει ότι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι αυτή που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο Eurogroup για τις πρόσφατες παροχές της υφιστάμενης κυβέρνησης.

Ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με την ανταπόκριση της «Καθημερινής» από τις Βρυξέλλες, πιστεύει ότι εν λόγω παροχές μπορεί και να οδηγήσουν σε εκτροπή από την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων.

Παράλληλα, η ίδια πηγή εκτιμά ότι «δεν είναι πιθανό» να συζητηθούν ελληνικά θέματα στο σημερινό Εurogrοup που θα γίνει στο Λουξεμβούργο και οι οποιεσδήποτε συζητήσεις μεταφέρονται για τις αρχές Ιουλίου στο Euroworking Group. Σημείωσε. ωστόσο, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιος υπουργός Oικονομικών να θίξει το θέμα των παροχών στον Έλληνα ομόλογό του.

Τέλος, φαίνεται να ναυαγεί η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει νωρίτερα τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η «Καθημερινή» επικαλούμενη μη κατονομαζόμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο γράφει ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, όπως θα έπρεπε για κάτι τέτοιο, παρότι είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της εδώ και δύο μήνες. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι η κατάλληλη ώρα γι’ αυτή τη συζήτηση», είπε ο κοινοτικός υπάλληλος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ