- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δραγασάκης: Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία
Σφοδρή επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στον Γιάννη Στουρνάρα
«O κόσμος ανέχεται από τον "δεξιό" και το "ρουσφέτι" και το "βόλεμα". Εμάς μας θέλει "κοσμοκαλόγερους"», λέει ο κ. Δραγασάκης.
«Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αξιολογήθηκε ως αρνητικό γεγονός και πλέον είναι παρελθόν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις μετατάξεις στη Βουλή που οδήγησαν την Τασία Χριστοδουλοπούλου να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
«O κόσμος ανέχεται από τον "δεξιό" και το "ρουσφέτι" και το "βόλεμα". Εμάς μας θέλει "κοσμοκαλόγερους" και καλά κάνει. Αφού θέλουμε ν' αναλαμβάνουμε την κυβερνητική ευθύνη, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά τα υψηλά κριτήρια που η κοινωνία μας θέτει. Δεν χωρά καμία άλλη συζήτηση», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.
Σε συνέντευξή του στο news247 ερωτήθηκε για τα νέα ηλικιακά πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης και είπε πως δεν είναι μόνο θέμα προσώπων αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνολικότερη ανασυγκρότηση και παρουσία σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.
Κριτική στον Στουρνάρα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε κριτική στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι «οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν το ρόλο τους. Ο κ. Στουρνάρας, με τις χθεσινές δηλώσεις του, προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον κ. Μητσοτάκη» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δε τιμά τον θεσμό που υπηρετεί».
«Υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας" συνέχισε ο ίδιος και εκτίμησε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός. Δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γιάννη Στουρνάρα» πρόσθεσε και άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας ανανέωσης της θητείας του.
«Ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.
Ζήτησε «να διαφυλάξουμε τα αποθεματικά» και τάχθηκε υπέρ του να υπάρξει και σχετική νομοθέτηση μετά τις εκλογές.
Στο στόχαστρό του βρέθηκε επίσης το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.
Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν «όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε δουλειές και όχι επιδόματα, σημαίνει ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας».
Την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι «από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές, έχουμε συνειδητή προσπάθεια νέα κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρη κατάρρευση» και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε από τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.
Ερωτηθείς για όσα υποστήριξε ο κ.Καμίνης περί 4ου Μνημονίου ο κ.Δραγασάκης τα χαρακτήρισε ολίσθημα και κινδυνολογία ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απλά αναφέρεται σε μείωση της φορολογίας χωρίς να εξηγεί πως θα προκύψουν τα χρήματα και ποιες δαπάνες θα περικοπούν. «Ποιος δεν θέλει λιγότερους φόρους; Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν είναι υπεύθυνες» είπε.
«Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με μια "πολιτική λήθης". Σαν η ιστορία να ξεκινά το 2015. Σαν να μην χρεοκόπησαν η χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν δύο Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% και περικοπές συντάξεων και τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία και δεινά για την οικονομία» συνέχισε ο υπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.