Πολιτικη & Οικονομια

Καλογήρου: Κακούργημα με 10ετή φυλάκιση

Ποια είναι η νέα διατύπωση του άρθρου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Καλογήρου
Μιχάλης Καλογήρου / © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ποινή δεκαετούς κάθειρξης θα τιμωρείται πλέον όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος.

«Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη». Αυτή είναι η διατύπωση της πολυσυζητημένης παραγράφου 5 του άρθρου 336 του νέου Ποινικού Κώδικα για τον ορισμό του βιασμού, όπως διαμορφώνεται μετά τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, υπό το βάρος της θύελλας αντιδράσεων και του «αντάρτικου» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό τον τρόπο, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, ξεκαθαρίζεται απολύτως ότι πρόκειται για κακούργημα, προστίθεται στη στοιχειοθέτηση του βιασμού πέραν της άσκησης βίας και η μη συναίνεση - για την οποία επέμεναν οι διαφωνούντες - και καταργείται η πρόβλεψη περί έκτισης ποινής 3 έως 5 ετών.

Ο Μιχάλης Καλογήρου πάντως, κατά την τοποθέτησή του για τους νέους Κώδικες, υπεραμύνθηκε εκ νέου των προωθούμενων διατάξεων και αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα του βιασμού, έκανε λόγο για μία «εσφαλμένη συζήτηση» περί μετατροπής του αδικήματος του βιασμού σε πλημμέλημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ