- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ: Έξυπνη αναπτυξιακή πολιτική αυτή που σέβεται το περιβάλλον
Η ΝΔ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος άλλαξε το σήμα της
Οι δράσεις της ΝΔ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Βίντεο με τους βασικούς άξονες της πολιτικής του κόμματος για το Περιβάλλον.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προβολή του προγράμματος της.
Συγκεκριμένα, οι Γραμματείες Ποιότητας Ζωής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΝΕΔ διοργανώνουν από κοινού τη δράση «Υμηττός - Γινόμαστε Εθελοντές» σήμερα στις 18.30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού που περιλαμβάνει εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, ποτίσματος, ανακύκλωσης και ευαισθητοποίησης. Στην δράση αυτή θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συζητώντας με πολίτες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την κλιματική αλλαγή και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν
Παράλληλα, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της πολιτικής του κόμματος για το Περιβάλλον.
«Το ελληνικό περιβάλλον υπήρξε θύμα του τρόπου με τον οποίον αναπτύχθηκε η χώρα, αλλά και των διαχρονικών αδυναμιών του ελληνικού κράτους. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής είναι ακόμη πιο ευάλωτο. Το βιώσαμε αυτό με τις πρόσφατες εθνικές τραγωδίες στην Μάνδρα και στο Μάτι, αλλά και παλαιότερα με τις πυρκαγιές του 2007», τονίζει μεταξύ άλλων στο βίντεο ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει:
«Παρακολουθώ από κοντά τα θέματα περιβάλλοντος από τότε που πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής. Διετέλεσα Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος για μια διετία. Βρέθηκα δίπλα στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές. Γνώρισα στις περιοδείες μου πλήθος ανθρώπους, προπαντός νέα παιδιά, με βαθιά ευαισθησία για το φυσικό μας περιβάλλον. Συμμερίζομαι την αγάπη τους γιατί κι εγώ έχω σκαρφαλώσει στα ελληνικά βουνά και περπατήσει τα φαράγγια μας. Κι έχω καθαρά στο μυαλό μου ότι η μόνη πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό πλούτο στη χώρα μας, στηρίζεται στο σεβασμό στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι παγκόσμιες κλιματικές και τεχνολογικές εξελίξεις επιβάλλουν σήμερα μια συνολική αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, για να προσελκύσουμε πράσινες επενδύσεις και να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Με στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον άνεμο και τον ήλιο, που με αφθονία διαθέτουμε. Με ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και των κτιρίων, για την οποία προβλέπουμε μεγάλες φορολογικές απαλλαγές. Με ισχυρά κίνητρα για να φέρουμε και στην Ελλάδα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και να μειώσουμε τη ρύπανση που αναπνέουμε. Με προώθηση της ανακύκλωσης στην πηγή, της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, του δραστικού περιορισμού των πλαστικών μίας χρήσης και της επεξεργασίας των υπολειμμάτων των απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας. Δράσεις που θα υλοποιηθούν προπαντός με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα ώστε να έχουμε γρήγορο και οικονομικό αποτέλεσμα. Θέτοντας οριστικό τέλος στην άναρχη δόμηση με μια σύγχρονη έξυπνη και φιλική προς τον πολίτη χωροταξική πολιτική. Με οργανωμένα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών στα δάση, αλλά και ενεργής, παραγωγικής τους διαχείρισης, ώστε να συνδυάζουμε αρμονικά την προστασία του δάσους με την οικονομική βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών. Αναδιοργανώνοντας την πολιτική προστασία, με έμφαση στην πρόληψη και στην έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.
Η πολιτική μας ξεπερνά την παλιά αντίληψη που φέρνει σε αντίθεση την οικονομική ανάπτυξη με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας είναι, σήμερα ειδικά, το μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η μόνη έξυπνη αναπτυξιακή πολιτική για την Ελλάδα είναι αυτή που σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Δεν είναι μόνο υποχρέωση μας απέναντι στις επόμενες γενιές, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη».
Τέλος, η ΝΔ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος άλλαξε το σήμα της και παρουσίασε με infographic τους βασικούς λόγους για τους οποίους το κτίριο που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος στο Μοσχάτο είναι μόλις το 14ο στην Ελλάδα που έχει λάβει τη διάκριση LEED για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή με την προθεσμία
«Η διατήρηση σε ισχύ της "τροπολογίας Βορίδη" υπονομεύει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ»
Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, όλα τα ποσά
Με βάση τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι για να προλάβουν τη δεύτερη δόση
«Δεν παραιτούμαι από το ΠΑΣΟΚ των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Παραιτούμαι από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη» δηλώνει
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάστρια απαντά στις καταγγελίες για ταξίδια αναψυχής με χρήματα των δημοτών
Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης
Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
Τι ισχύει με την ένσταση
«Η χώρα μας με τους 17 δορυφόρους της έχει ανέβει στην "πρώτη γραμμή" της ευρωπαϊκής διαστημικής τεχνολογίας», γράφει ο πρωθυπουργός
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Δεν θα νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου»
Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
«Προχώρησα σε μια νέα πολιτική επιλογή έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας και πολιτικής ωρίμανσης», είπε ο ευρωβουλευτής
«Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.