- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς
Για να δώσει εξηγήσεις για υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων
Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς για να δώσει εξηγήσεις για υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φέρεται να ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ
Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φέρονται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2015-2016.
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Μαΐου ο κ. Σαλμάς είχε λάβει προθεσμία για σήμερα, 3 Ιουνίου μέσω των συνηγόρων του.
Ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η υπόθεση αφορά συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για αρθοροσκοπήσεις, με δυο διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του κ. Σαλμά, προς τα οποία συνταγογραφούσε αρθροσκοπήσεις ο ελεγχόμενος που φέρει την ιδιότητα του χειρουργού ορθοπεδικού.
Από τα 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση, 543 φέρεται να συνταγογραφήθηκαν από τον κ. Σαλμά και εμφανίζουν παρατυπίες όπως έλλειψη υπογραφής ασφαλισμένου ή σφραγίδας του παρόχου υγείας. Επιπλέον, η εν λόγω εξέταση φαίνεται να είχε υπερκοστολογηθεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται από ειδικούς ως μη απαιτούμενη καθώς μπορεί να γίνει διάγνωση και με μαγνητική αρθρώσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.