Πολιτικη & Οικονομια

Φωτίου: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε 9 μήνες

«Και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τα μνημόνια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotiou
Θεανώ Φωτίου © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η κ. Φωτίου παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να εφαρμόσει μία συμφωνία που περιείχε δύσκολα μέτρα.

«Στην πραγματικότητα κυβερνάμε 9 μήνες και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τα μνημόνια». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να εφαρμόσει μία συμφωνία που περιείχε δύσκολα μέτρα, σημείωσε ωστόσο ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε αυτή τη συμφωνία.

Παραδέχθηκε επίσης ότι προτεραιότητά της κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει όσους είναι στα όρια του κινδύνου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την υποστήριξη των μεσαίων στρωμάτων.

Αναφερομενη στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις κατηγόρησε ότι από το 2009 μέχρι το 2015 φτωχοποίησαν τα μεσαία στρώματα, και απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αλόγιστης χορήγησης επιδομάτων.

Δήλωσε ότι όταν η ίδια ανέλαβε τη θέση της στο υπουργείο βρήκε 200 διαφορετικά επιδόματα τα οποία ενσωμάτωσε σε έξι μεγάλα και διερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με αυτά ο κ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι δεν έχει κοστολογημένα μέτρα, και είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει λόγια του αέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ