Πολιτικη & Οικονομια

Μαξίμου: Δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

«Συνεχίζουμε έως τις 30 Ιουνίου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας.jpg
Αλέξης Τσίπρας / © INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση διευκρινίζουν πηγές του Μαξίμου και η υφιστάμενη ηγεσία θα συνεχίσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση διευκρινίζουν πηγές του Μαξίμου, ενόψει των πρόωρων εκλογών, που προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μετά την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Όπως εξήγησαν πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών». 

«Πάμε σε πρόωρες εκλογές» εξηγούν οι ίδιες πηγές. Όπως αναφέρουν, «μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός». 

Απόψε στις 7 το απόγευμα αναμένεται ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ