- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Οι πέντε δήμαρχοι στο νομό Θεσσαλονίκης που εκλέγονται από τον α' γύρο
Για 6η συνεχόμενη φορά o Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη
Επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή για πέντε δημάρχους στο νομό Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.
Ξεκάθαρο το τοπίο για πέντε δημάρχους στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς ήδη επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για τους δημάρχους Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, λαμβάνει ποσοστό 70,31% (με ενσωμάτωση 82,56% των εκλογικών τμημάτων) και εκλέγεται δήμαρχος για έκτη συνεχόμενη φορά.
Η Ελένη Ρουσάκη ακολουθεί με ποσοστό 8,62%, ο Γιώργος Αντωνόπουλος με 7,59%, ο Οδυσσέας Τζαμάλ – Μαάιτα με 6,8% και ο Κωνσταντίνος Καρπούζης με 6,69%.
Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης επανεκλέγεται ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος από τον πρώτο γύρο των εκλογών λαμβάνει ποσοστό 70,09% (με ενσωμάτωση 74,67%). Με 17,79% ακολουθεί ο Γιώργος Κυριλλίδης, ενώ ο Ιωάννης Νοτάκης έλαβε 6,08%, ο Ηλίας Σμήλιος 3.85% και η Σοφία Καρασαρλίδου 2,2%.
Για έβδομη φορά εκλέγεται ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 55,41% (με ενσωμάτωση 83,86%). Δεύτερος είναι ο Ηλίας Ζάχαρης με 19,95%, ενώ ακολουθούν ο Λάζαρος Ωραιόπουλος με 15,36%, ο Χαράλαμπος Βελλής με 5,88% και ο Ιωάννης Λαθήρας με 3,35%.
Στον δήμο Θέρμης επανεκλέγεται ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς καταφέρνει στον πρώτο γύρο των εκλογών να συγκεντρώνει ποσοστό 55,42% (με ενσωμάτωση 62,82%). Η Αννα Τσιφτελίδου λαμβάνει 16,32%, ο Χρήστος Φάσσας 14,6%, ο Φάνης Καρκατζούνης 7,33%, ο Κωνσταντίνος Μπίκος 4,99% και ο Δημήτρης Βλαχομήτρος 1,34%.
Ο Διαμαντής Λιάμας παραμένει στο δημαρχιακό θώκο του δήμου Βόλβης, αφού από την πρώτη Κυριακή των εκλογών λαμβάνει 54,3% (με ενσωμάτωση 85,00%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Στοΐτσας με 30,63%, ενώ ακολουθούν οι Θεοχάρης Ελευθεριάδης με 6,37%, Βασιλική Πολυζωίδου με 4,79% και Ιωάννης Βαλερής με 3,92%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.