Πολιτικη & Οικονομια

Αυξήσεις και στους φαντάρους ή πώς οι παροχές θυμίζουν ταξίμετρο

Πλέον οι υποσχέσεις για παροχές πέφτουν ανά λεπτό με το… κιλό

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
loyfa-kai-parallagi-5-1021x580.jpg

Αυξήσεις στο μηνιάτικο των φαντάρων αλλά την Τρίτη για μην εκληφθεί η παροχή ως προεκλογικό δωράκι

Δεν έχει προηγούμενο. Πλέον οι υποσχέσεις για παροχές πέφτουν ανά λεπτό με το…κιλό. Έγινε γνωστό το μεσημέρι ότι θα δοθούν αυξήσεις στο μηνιάτικο των φαντάρων, από 8,70 στα 30 ευρώ. Η αύξηση θα δοθεί -λέει το ρεπορτάζ- μετά από… πιέσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Ρήγα -και μπράβο του, που θα έλεγε ο Βουλαρίνος.

Αλλά, προσοχή! Το παραδάκι θα πέσει μόνο αν ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης -που θεωρείται και ο σφιχτοχέρης αυτής της κυβέρνησης και εμφανίζεται μονίμως ως διαφωνών με τις παροχές-, θα υπογράψει, λέει, την σχετική απόφαση την προσεχή Τρίτη, για μην εκληφθεί η παροχή ως προεκλογικό δωράκι. Έρχεται να προστεθεί στο άλλο κορυφαίο του πρωθυπουργού, ότι θα δώσει ένα πενηντάρικο αύξηση στις συντάξεις -εφόσον δεν ηττηθεί, βεβαίως-βεβαίως.

Φυσικά, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει την κοινή γνώμη πόσο θα κοστίσει αυτό το δωράκι. Με έναν πρώτον υπολογισμό, η δαπάνη ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ μηνιαίως. Άρα, ετήσια δαπάνη, άνω των 40.000.000 ευρώ. Από ποιον λογαριασμό βγαίνει το ποσό αυτό; Μήπως ο κ. Χουλιαράκης είναι φαν του Game of Thrones; Μήπως έχει αποκτήσει πρόσβαση στην Iron bank, στην Ελεύθερη Πόλη του Μπράβος και δεν το ξέρουμε;

Τελικά τι είναι αυτό που ζούμε; Κίνηση πανικού; Δείγμα γραφής απόλυτου εξευτελισμού; Πρακτική, που θυμίζει τις πιο σκοτεινές- και καθόλου αριστερές- πρακτικές μαυρογιαλουρισμού;  Μάλλον πρόκειται για υστερόγραφο σε ένα ακόμη κεφάλαιο παροχών, που συνιστούν μια χωρίς προηγούμενο προεκλογική «μαύρη βίβλο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ